Meny

HR Manager s bästa

20 september, 2016 - Pleasant

HR Manager s bästa

Har du skrivit en policy för att täcka semestern?

Det är den tiden på året när personalchefer världen över måste riskera fred på jorden och god vilja mot män genom att bestämma sig för en semestergåva som ger politik. Ingen vill vara en Scrooge, men i sista hand är du den som måste upprätthålla en politik som kommer att vara både rättvis och festlig de närmaste månaderna. Förhoppningsvis, med lite vägledning och lycka till, kan du göra det till januari utan att få kol i dina strumpor eller i dina strumpor, beroende på vad som är fallet.

Först och främst beror din policy på din företags kultur. Erkänner du och firar mångfald hos ditt företag, eller inte? Vilka slags kommunikation mellan anställda sker dagligen? Vissa platser fungerar bäst endast när fullständiga formaliteter observeras och upprätthålls, och andra baskar i en atmosfär av avslappnad kreativitet. Men om din egen personliga smak av Muzak innebär klassisk eller hootenanny, vill folk ge varandra gåvor, Viktminskning Tabletter på en eller annan nivå, under den dumma årstiden. Vi kommer tillbaka till det på en minut.

Men för det andra, och viktigare, oavsett vilken typ av politik du bestämmer dig för, måste du se till att informationen om det finns där ute och upprepa det varje år. Nya anställda behöver veta om det. På längre sikt anställda som kommer ihåg borren från förra året kommer det alltid att finnas några som tror att de kan välja och välja vilken politik som ska uppmärksammas om du inte specifikt säger dem. De behöver bara höra dig säga det!

Hur Pittsburgh hanterar det

Till att börja med, precis vad kallar du semesterperioden? Att vara från Pittsburgh, tycker jag om att säga hur Pittsburghs semester säsong fick sitt namn. Tillbaka i slutet av 1980-talet stämde en handfull invånare i Pittsburgh staden Pittsburgh för att avlägsna en nativity scen som inrättades i Allegheny County Courthouse.

Som en del av rättegången nämnde de en annan bildskärm framför en närliggande byggnad som ägdes av både staden och länet, men den här skärmen prydde ett julgran och en Hanukkah menorah plus ett tecken Viktminskning Tabletter från borgmästaren som hyllade friheten.

Fallet hamnade i rätterna i högsta domstolens rättegångar. Tre av de liberala domarna och en av de konservativa domarna ansåg att båda skärmarna kränktes mellan kyrkan och staten. Men en av de liberala rättvisarna betraktade trädet / menorahvisningen på ett annat sätt: Han ansåg att frihetsmeddelandet från stadens borgmästare (en judisk kvinna för övrigt) gjorde visningen nonsektarisk och därmed acceptabel. Domstolens nativityscene avskaffades och Det gemensamma City County-displayet var kvar. Men från den tiden framåt och fram till idag är semesterperioden i Pittsburgh känd som ‘Sparkle Season’.

Varför älskar jag att berätta för denna historia? Den administrativa sidan av mig känner till att arbetet och religionen behölls separat, som de borde vara (hmmph); och mitt folk kärleksfulla sida glädjer sig i firandet av en älskad helgdag, hedrar mångfald, vid denna speciella årstid (yay!).

Någon kommer alltid att förolämpas

Oavsett vilket beslut du når, och oavsett vilken typ av presentgivande politik du bestämmer dig för, vara säker på att du kommer att förolämpa någon. Folkets traditioner för att observera alla typer av fester varierar stort. Visserligen har du hört talas om föräldrar som inte tillåter sina barn att trick eller behandla Gå Ner I Vikt På En Vecka på Halloween, och en lärare som jag vet berättar för mig att hon har två elever vars familjer gör observera inte födelsedagar.

Det kommer också att finnas några som motsätter sig helgdagar, inklusive fester och gåvor, bara för att de gillar att kasta en apa skiftnyckel i arbeten. Därför måste din policy innehålla någon form av brett säsongsbekräftelse. Det måste vara inkluderat, och framför allt måste du behålla konsistens så att ingen kan säga att de är förvånad eller uteslutna av den.

I rättvisans anda

I mitt arbete på ett rehab-centrum för tonårspojkar gillar jag att göra kalendrar för klienterna på min dator. Jag inkluderar inte varje semester som kommer ner i gäddan hela året, men jag ser till att du nämna de viktigaste händelserna.

Vi bryr oss inte mycket om Valentinsdag i februari (inga flickvänner tillåts) eller St Patrick’s Day i mars (ingen öl). April Fools Day har stor betydelse (‘skämtar på Miss Angie’, säger kalendern). Fotbollsförslaget är som en national helgdag, och sen sommaren gör jag kalendrar som visar scheman för både Cleveland Browns och Pittsburgh Steelers.

Jag inkluderar också helgdagar av olika religioner och etniciteter. Rosh Hashana, det judiska nyåret, föll den 16 september 2012, följt av Yom Kippur den 25 september. Vi har jul, Hanukkah och Kwanzaa ännu att komma, följt av nyårsdagen, Martin Luther King Jr. S födelsedag (17 januari) och kinesiskt nyår (10 februari). Poängen är att om vi ska följa en religiös eller etnisk helgdag, kommer vi att observera dem alla. Pojkarna blir nyfikna och ställer frågor om semestern inte i deras känn, och de lär sig faktiskt något.

Okej, så här är din policy

Det här är den del där jag säger att du inte bara kan vara en ödmjukare. Tänk på att dina anställda spenderar lika mycket tid med varandra som de gör med sina familjer, och tänk också på att semestern, även om en glad Tiden, bära ett fullt komplement av stress. Ditt folk kommer att bli lyckligare och mindre stressade om de vet vilka gränser företaget ställer för utbyte av gåvor och helgdagens efterlevnad.

Om du uppriktigt oroar dig för att hantera klagomål från anställda som inte vill delta, skriv ut din gåva och ge den i din anställdas handbok eller cirkulera den i ett notat som ska distribueras när som helst efter 1 september 4 och 6 nedan, är valfria. Du kan ladda ner denna semesterpolicy och skriva ut den på ditt företags brevhuvud.

‘Medan Acme Company inte observerar eller föredrar någon religion, är cheferna medvetna om att de flesta anställda trivs med att fira olika religiösa baserade semestrar. Företaget kommer att rymma den semesteranda som de flesta människor tycker om i slutet av året:

Företaget kommer att observera helgdagar, inklusive betald ledigt arbete för heltidsanställda för Thanksgiving, Veterans dag, jul och nyårsdagen. Deltid anställda kommer att betalas dubbeltid för timmar som faktiskt arbetat på dessa dagar eller på den faktiska semestern, men inte båda.

Vi inser att vissa anställda firar andra helgdagar och uppmanar de anställda att skicka en skriftlig beskrivning av semestern till personalavdelningen för omnämnande i nyhetsbrevet eller för utstationering på medarbetarkortet.

Anställda som behöver ledig tid för att fira andra helgdagar kan ta en semesterdag för varje helgdag, om en begäran om detta görs på förhand till lämplig handledare och om den personen har ledigt semester annars kan inte betalad ledig tid tas.

En presentutbyte äger rum den (datum). Detaljer kommer att följa. Deltagande är frivilligt.

Genom att erkänna att enskilda anställda kan önska att utbyta gåvor, tar vi inget ansvar för typerna eller säkerheten hos utbyta gåvor, och heller inte sådana individuella presentutbyten skulle störa det dagliga arbetsplanet.

Det kommer att finnas en [företagsfest] för att alla anställda ska vara planerade på (datum). Deltagande är frivilligt.

Eventuella personer som vill kommentera det här notatet ska lämna in sådana kommentarer till HR-chefen senast (datum). Deltagande i alla aspekter av semesterfirandet är strikt frivilligt. ‘

Åh, du är så generös!

Precis som Santa reser runt om i världen i sin jordklot på julafton, har jag rest World Wide Web på jakt efter en bra gåva som ger idéer som du kan integrera i din företags kultur i år.