Meny

Howard County Board of Education röstade inte för att hålla senare starttider på skoldagarna

20 september, 2016 - Pleasant

Howard County Board of Education röstade inte för att hålla senare starttider på skoldagarna

Länsstyrelsen upphävde ett beslut 19 december som godkändes i februari, vilket krävde senare starttider på länskolor som börjar 2018.

Styrelsen behöll nuvarande start- och uppsägningstider för nästa år. Styrelseledamot Kirsten Coombs sa på Facebook att eventuella förändringar i start- och uppsägningstider är ‘döda’ men programmässiga förändringar är möjliga. Coombs kunde inte nås för kommentar.

Ordförande Cindy Vaillancourt kastade den enda rösten bland styrelseledamöterna mot att behålla den nuvarande starttidsmodellen. Hon kunde inte nås för kommentar.

Flera föräldrar sa att de var ‘rädda’ och ‘besvikna’ med styrelsens beslut.

Noreen Naroo Pucci, en bosatt i Elkridge, sa att hon trodde att styrelsen inte ‘tänkte igenom det’.

‘Jag tror att de gjorde en fullständig bespottning av ordet’, ‘rösta’, sade Pucci om styrelsens beslut att upphäva sin Gå Ner I Vikt Snabbt Piller februariregering. ‘Jag är inte naiv att detta skulle kosta oss pengar i budgeten, men var kan vi blir kreativa? Det var inte ens den typ av tillvägagångssätt. ‘

Vetenskapliga studier, som de som presenterades av starttidskommittén, visar nackdelar med sömnlöshet på tonåringar, sade hon. De ‘absorberar inte någonting klockan 7:25 på morgonen’, sa Pucci. ‘Vi förbereder inte dessa barn på jobbet och är konkurrenskraftiga i en global miljö.’

Utbildningsstyrelsen tisdagen namngav Michael Martirano permanent överintendent i Howard County offentliga skolor, förlänger hans kontrakt i juni 2022. En Gå Ner ett Kilo I Veckan avsiktsförklaring undertecknades av Martirano och styrelsordförande Cindy Vaillancourt 19 december för att inleda kontraktsförhandlingar. ett beslut som styrelseledamot Sandra French och tidigare styrelseledamot Christine O ‘Connor var oense med anledning av problem som före och efter skolans aktiviteter och transportproblem.

Budgeten, genomförandet, gemenskapens feedback och effekter på studenter och före och efter skolverksamheten var faktorer i styrelsens beslut, sade tjänstemän. Utskottets rapport visade att varje modell krävde fler skolbussar och ökade skolsystemets budget genom att $ 6 till $ 9 miljoner per år.

‘Jag inser att många är besvikna i beslutet om starttid’, skrev Coombs på hennes Facebook-sida. ‘Vad jag skulle vilja göra är att ha lite nyskapande på att göra lite överdrivande med några programmatiska möjligheter, som vi har Gå Ner I Vikt Snabbt Piller instruerat Dr. Martirano att utforska. Jag ville att min dotter skulle gå till [gymnasiet] senare nästa år, men jag kan’ Tänk på var jag förespråkar för 6 miljoner dollar att skäras.

Ellicott City bosatta Kelly Balchunas sa att styrelsen hade ‘ett tufft beslut’ att göra och att det förmodligen gjorde det rätta beslutet att inte ändra starttiderna för 2018. Men hon sa att diskussionen borde pågå.

‘Jag skulle ha föredragit att styrelsen satte ett realistiskt datum för att detta skulle hända i framtiden och att öronmärkande medel startade nu för att se till att det faktiskt inträffar,’ sa Balchunas. ‘Friska sömnsvanor är viktiga tonåriga bekymmer och bör inte förbises.’

Balchunas sa att hon gav styrelsen nytta av tvivel sedan andra problem kom fram under det senaste året, inklusive redistricting och snabb spårning High School 13.

‘Jag är besviken över att denna viktiga fråga dyker upp under överskådlig framtid’, sa hon. ‘Det finns pressande budgethänsyn just nu som inte kan ignoreras, men budgethänsyn kommer alltid att vara en anledning att inte gå vidare med några initiativ.’

Skolestyrelsen godkände också en akademisk kalender för 2018 19 december som ger studenterna ‘en mer traditionell Howard County spring break’, men har elever i klassen på presidentsdagen i februari.

Ett mandat under Gov. Larry Hogan kräver Maryland offentliga skolor att börja efter Labor Day och sluta den 15 juni, vilket Howard County kommer att fortsätta att följa nästa år.

År 2019 kommer springbrottet för Howard County offentliga skolor att vara 15 april till 22, men eleverna kommer till skolan 15, 16 och 17 april om skolsystemet behöver göra dagar för dåligt väder.

Skolans tjänstemän sade att öppningen på presidentsdagen ger flexibilitet till skolkalendern. Superintendenten Michael Martirano kommer att begära ett upphävande från det statliga utbildningsrådet för att tillåta eleverna att gå i skolan på den statliga mandatperioden 18 februari.

Personalen kommer att rapportera till skolan onsdagen den 22 augusti. första dagen för studenter är tisdag den 4 september. Skolorna stänger för vinterhelg den 24 december till 1 januari 2019 och öppnas igen den 2 januari. Den sista dagen för studenter är 14 juni och sista dagen för skolpersonalen är juni 17.