Meny

Houston moskéer öppna för Harvey evacuees

20 september, 2016 - Pleasant

Houston moskéer öppna för Harvey evacuees

Trots att Harveys historiska översvämning drabbade Houston-området för några dagar sedan fortsätter ritualerna att fasta, en iftar middag och böner vid Mästers moskén, även känd som Masjid al Salam, och andra samhällscentrum i Houston. Men några familjer som deltar i Dessa ritualer kommer att spendera natten på Gå Ner ett Kilo I Veckan en moské eftersom de inte kan återvända till sina hem. Andra kommer att gå från böner på fredag ​​morgon för att frivilliga på matbanker och skydd. Fortfarande befinner sig andra på en av stadens megahem, som inte kan komma till en moské för semestern.

Islamiska ledare och forskare säger att arbetet understryker festivalens anda som sammanfaller med hajj eller pilgrimsfärd till den islamiska heliga staden Mecka, Saudiarabien. Muslimer slaktar boskap och distribuerar köttet till de fattiga, som minns beredskapen till profeten Ibrahim, även känd som Abraham Viktminskning Tabletter för kristna och judar, att offra sin son i enlighet med Guds vilja, men i slutändan ger Gud honom ett får att offra i stället .

‘Det ultimata målet att hålla och öva alla dessa ritualer är att hjälpa andra’, säger Imam Hassan Qazwini, ledare för en Detroit-området moské och en av de främsta shiitiska muslimska ledarna i USA. Hans moské, det islamiska institutet i Amerika, ägnar denna Eid till att höja pengar för stormoffer, och statliga och nationella islamiska organisationer har också spjutat ut liknande ansträngningar.

‘Jag tror att du öppnar din dörr på Eids dag för flyktingar och människor i nöd är en form av dyrkan,’ sade han.

Sittande i en stol inuti Champions moskéens gymnasium berättade Mabel Rozier hur hon räddades från sin tredje våningslägenhet när översvämningarna utanför nått andra våningen. En sheriff s vice-ledare släppte henne i moskén, som i sin topp tog in cirka 35 personer.

Rozier sa hon att hon var Går Man Ner I Vikt tacksam för att ha en bekväm plats att äta och sova medan hon väntade på att återvända hem.

‘Muslimer är precis som alla andra typer av människor. De’ bryr sig, älskar, ger människor ‘, säger Katherine McCusker, även i gymnasiet.’ Jag känner mig väldigt lycklig att de var öppna och villiga att komma och få detta utrymme. ‘

På George R. Brown Convention Center, som gav skydd till omkring 10 000 personer på topp, organiserade en handfull muslimska evakuer en liten Eidbön för fredagen.

Hasan Logan, 33, har träffat andra muslimer under de flera dagarna som de har bott i kongresscentret, ibland blockerar ett litet bönrymme med stolar och deras skor.

‘Det kommer att bli svårt (observera Eid), men jag kommer att göra det,’ sade Logan.

I närheten var Ismail och Rabia Vaid frivilligt med det amerikanska Röda Korset, som har kört skydd och utvidgat det, eftersom det fördubblade sin ursprungliga 5 000 personer kapacitet. I flera nätter efter att deras skift slutade sov de i barnsängar avsedda för volontärer och återvände sedan för att göra mer.

‘Det handlar inte om religion’, säger Ismail Vaid. ‘När ett problem eller kaos händer om det är naturligt eller mänskligt gjort som muslim och som mänsklighet, måste vi delta.’

Liyakat Takim, professor i global islam vid McMaster University i den kanadensiska staden Hamilton, Ontario, sa vad som händer i Houston är det bästa exemplet på islam i aktion och vad som är viktigast för tron.

‘Muslimer är väldigt mycket delaktiga i det amerikanska samhället och de borde bidra på något sätt möjligt’, sa han. ‘Om du inte kan vara ett bra människa, kan du inte vara en bra muslim.’ Den primära identiteten är inte som muslim. Den primära identiteten är mänskligheten. ‘