Meny

House röster för att begränsa DEA marijuana raider

20 september, 2016 - Pleasant

House röster för att begränsa DEA marijuana raider

Det hade alla märkningar av en åtgärd som ingen skulle märka: en obskyrlig ändring av en lågprofil, som mottog omröstning efter midnatt, samma vecka som en helgdag. Det är knappt ett recept för att generera nationella rubriker. Representanthuset gjorde ändå något över natten som kongressen aldrig har gjort.

Huset godkände ett ändringsförslag sent på torsdagskvällen för att begränsa läkemedelsförvaltningen från att rikta sig till Gå Ner ett Kilo I Veckan medicinsk marijuanaverksamhet i stater där det är lagligt.

Beslutet 219 189 kom på ett tvåpartsbevis ändringsförslag spontant av Kalifornien republikanska republiken Dana Rohrabacher och Kalifornien demokraten Sam Farr. Ändringen står fortfarande inför flera procedurhinder innan den ratificeras, men detta är första gången ett sådant ändringsförslag har lyckats i kammaren.

Röstsamtalet vid omröstningen är här. Observera att det passerade i stor utsträckning med demokratiskt stöd den stora majoriteten av Dems röstade för det; en tydlig Gå Ner I Vikt Snabbt Piller majoritet republikaner röstade emot det, men åtgärden stöddes av en bipartisan grupp av sponsorer.

I fråga är en rutinmässig utgiftsräkning: tillhandahållande av federal finansiering för en mängd olika byråer, däribland justitieavdelningen, som ibland verkställer federala droglagar genom att raidera marijuanaanläggningar i stater där medicinsk pottförsäljning är laglig.

Ändringen avser att blockera federal brottsbekämpning från att göra det i framtiden.

I processen, som tyska Lopez rapporterade, agerade kammaren utan prejudikat: ‘Räkningen är första gången i historien att någon kongresskammare har agerat för att skydda medicinska marihuanaföretag och användare.’

Som Lopez-rapporten klargör, betyder den praktiska effekten av ändringen att kammaren nu tror att om stater vill genomföra sina egna medicinska marijuana lagar, borde de inte behöva frukta interferens från FBI.

‘Kongressen drar officiellt ut ur kriget mot medicinska marijuana-patienter och -leverantörer. De federala skattepengarna kommer inte längre att slösas med att arrestera allvarligt sjuka medicinska marijuana patienter och de som tillhandahåller dem’, Dan Riffle, chef för federala politik vid Marijuana Policy Project , sade i ett uttalande. ‘Detta är en historisk omröstning, och det är ännu Gå Ner I Vikt Snabbt Piller ett tecken på att vår federala regering skiftar mot en mer förnuftig marijuana-politik.’

Ser fram emot, det är inte en färdig affär. Samma utgiftsredovisning har ännu inte tagits upp av senaten, och vi vet ännu inte hur den övre kammaren kommer att känna sig om DEA-ändringen. Åtgärden skulle också behöva president Obama-signatur.

Ändå, mellan senast kvällens omröstning försöker generaladvokat Eric Holder nyligen, rikliga omröstningsdata och valresultat i Colorado och staten Washington, det är svårt att inte märka att nationen attityder om det så kallade ‘kriget mot droger’ har skiftat snabbt i en mer progressiv riktning.