Meny

House republikaner arbetar för att planera att avvärja en annan avstängning

20 september, 2016 - Pleasant

House republikaner arbetar för att planera att avvärja en annan avstängning

Detaljerna hålls nära och kan ändras. Men i fråga är en tvåårig överenskommelse för att öka de knackade kepsarna på utgifterna som fastställs av en misslyckad 2011 budgetavtal. Republikaner har drivit för försvarshöjningar i närheten av 80 miljarder dollar om året och har erbjudit demokrater nästan lika mycket 60 miljarder dollar eller så per år för icke-defensiva program.

Lägg till 80 miljarder dollar till $ 90 Gå Ner ett Kilo I Veckan miljarder dollar för orkanhjälp till Texas, Florida och Puerto Rico, hälso- och sjukvård och pengar till presidentgränssäkerhetsplanen för president Donald Trump, och det slutliga beloppet kan uppgå till nära 400 miljarder dollar. Den potentiella kostnaden över Budgetåren 2018 skulle konkurrera med underskottseffekten av förra årets skatteåtgärd under den perioden.

‘Republikaner i åratal har gjort alla dessa djärva löften för att tvinga utgifter’, säger Brian Riedl, en budgetanalytiker på det konservativa Manhattan Institute. ‘Och de gör det motsatta.’

Förhandlingarna är bipartisan eftersom det tar röster från demokrater att lyfta budgetkepsarna och förfölja en uppföljning omnibus utgiftsräkning, vars totala kostnad sannolikt kommer att överstiga 1,2 biljoner dollar. Det betyder att inhemska program får sina betalningar, trots konservativa motstånd.

‘Just nu hörs allt jag hörs av regeringens storlek på 13 procent,’ sade Rep. ‘Och det är en icke-startande för konservativa.’

Ändå trampade de republikanska underskotthökarna undan under fjolårets skattedebatt, och det ser inte ut som om de kommer att montera ett ställe nu. Istället oroade GOP-försvarshökar om att sänka beredskap, träning och vapenupphandling bär dagen om det innebär att placera demokrater med att spendera någon annanstans.

‘Denna budget dysfunktion har en mänsklig kostnad, och vår Går Man Ner I Vikt militär bär det i det,’ sade Mac Thornberry, ordförande i House Armed Services Committee, med hänvisning till en flod av olyckshändelser från utbildningsolyckor förra året.

Det potentiella avtalet skulle betydligt överträffa Trumps begäran om en 54 miljarder dollar försvarsutgifter till 603 miljarder dollar innan de tillsätter krigsmedel över det nuvarande capetet. Thornberry, R Texas, säger att förhandlare är ‘mycket nära ett budgetavtal’.

Budgetförhandlingarna hålls noga och uppstår som lagstiftare kämpar för att sortera igenom en lösning för att skydda yngre invandrare snart att riskera utvisning med Trumps eliminering av programmet för uppskjutet åtgärd för barndom, kallad DACA, inrättad av president Barack Obama. Husminoritetsledare Nancy Pelosi, D Calif., Har länkat framsteg på budgeten med åtgärder för att ta itu med DACA, men andra demokrater börjar agitera för att delinka de två, så att möjligheten till en budgetpakt inte går förlorad.

En handel med erbjudanden på torsdag representerade framsteg, sade adjunger, men ett avtal verkade inte överhängande. Aides, både demokrater och republikaner, pratade på villkor av anonymitet eftersom samtalen är hemlighetsfulla.

Budgeterna är baksmälla från 2011 års budgetkontrolllag, som förhandlades mellan republikaner och Obama, som förhindrade en skuldsättning på statsskulden och inrättades ett underskottskommitté. Men superkommitténs misslyckande lämnade orealistiska automatiska utgiftsnedskärningar, så kallade sekvestrering, och dagens stränga utgiftskort.

Erbjudanden under 2013 och 2015 lättade effekterna av sekvestrering genom att ersätta nedskärningar till de inhemska byråernas driftsbudgetar och Pentagon med utgiftsnedskärningar och avgiftshöjningar någon annanstans i budgeten. De motstridiga åtgärderna tenderade dock att vara relativt smärtfria.

Det här årets överraskande avtal är för stort, för att fullt ut kompenseras med enkla nedskärningar någon annanstans, så Capitol Hill-ledare skulle helt enkelt lägga mycket av sina kostnader direkt till statsskulden på 20,6 miljarder dollar.

I kölvattnet för förra årets skatteräkning säger kongressens budgetkontor att underskottet för 2018 kommer att slå omkring 700 miljarder dollar innan någon ny ökning. Nästa års underskott beräknas redan uppgå till 975 miljarder dollar, så bryggningsavtalet skulle innebära första $ 1 biljoner plus underskott sedan Obama s första term.

House Budget Committee, ordförande Steve Womack, R Ark., Berättade för reportrar vid ett GOP-reträtt som han överväger att överge kammarens traditionella strävan efter en budgetupplösning i år. Enligt Capitol Hills arcane regler är den årliga budgetresolutionen en icke bindande åtgärd Gå Ner ett Kilo I Veckan som fastställer prioriteringar om utgifter, skatter och underskott. Men det krävs uppföljningslagstiftning för att genomföra dessa prioriteringar.

Womack sa att han i stället kunde fokusera sina ansträngningar på ospecificerade förändringar i Washingtons budgetprocess. Han sa att en eventuell husbudget åtgärd ‘verkligen kommer inte att ha en styrka och nr 2 kommer aldrig att se dagens ljus. ‘