Meny

Community Conversations Holiday House Tour en glimt av Fitchburgs förflutna

16 december, 2017 - Article

Community Conversations Holiday House Tour en glimt av Fitchburgs förflutna

Av Cheryl A. Cuddahy Hem och byggnader från länge sedan kan berätta fascinerande historier om deras vackra arkitektur och unika design. Stänk dem med några semesterdekorationer och du har Fitchburg Historical Societys årliga Holiday House Tour.

Turnén hålls den 5 december, precis i tid för att sparka av högsäsongen. Lär dig om sin historia, träffa de personer som äger dem och njut av en semesterjubileum.

‘Många av byggnaderna och husen på turnén är historiska, vilket gör det till en så speciell händelse’, säger Susan Navarre, chef för Fitchburg Historical Society.

Hemmen innehåller ett antal viktiga viktorianska strukturer i Fitchburg, några i original skick.

‘Det är ganska ovanligt. Fitchburg växte så snabbt på 1800-talet och början av 1900-talet på grund av fabrikerna som startades här, säger Navarre. ‘Folk kom till jobbet här i Fitchburg, några senare vände sig om och startade en fabrik. De blev mycket framgångsrika, vilket ledde till byggandet och inköp av bostäder i Fitchburg.’

Det innebar också att arkitekterna och byggarna som kom till Fitchburg för att bygga dessa bostäder var mycket bra.

‘Det var så det vackra detaljerade arbetet kom att vara. Träverket och mönstren visar bara enastående kvalitet, säger Navarre. ‘Vissa hem är mycket utsmyckade.

‘Du kan följa din egen resväg och spendera mest tid i hemmen som intresserar dig mest,’ säger Navarra.

En annan höjdpunkt i turen är terummet där besökare kan samla.

‘Terummet kommer att hållas i det vackra Fitchburg Senior Center i år, säger Navarra. ‘Det kommer att finnas hemlagade kakor, te och kaffe och en pianist som spelar julmusik, vilket gör det som en liten julfest.’

Boulder Art Gallery på 960 Main St., kommer också att ha en särskild mottagning för deltagare i turnén.

‘Du kommer troligen att hitta dig själv ooohing och aahing över byggnaderna och deras dekorationer’, säger Navarra. ‘Och hur lycklig är vi, att eftersom dessa hem togs så bra om oss kan vi nu besöka dem och njuta av allt de har att erbjuda.’

Biljetter kan köpas på Fitchburg Historical Society, Debonis Davin Florist Shop, Windmill Florist Shop, Mill No. 3, Elliott s, Shacks, Slattery s, Homestead Primitives, Boulder Gallery och borgmästarens kontor. dagen för evenemanget som säljer biljetter.

Biljetter är $ 20, med alla pengar som uppbär stöd för utbildning och bevarande av Fitchburg Historical Society, ett 123-årigt ideellt företag som bevarar Fitchburgs historiska skatter.

30 Prospect St .: Bullock Home byggdes 1890 av Brigham N. Bullock för sin nya fru, Flora. Detta tegelhus, ett av Fitchburgs finaste exempel på viktoriansk arkitektur, har bokstavligen varit ‘orörd’ och förblir i sin ursprungliga eleganta stat.

16 Atlantic Ave .: Kristine och Kevin Caravellas ståtliga tegelhus på en av de vackraste gatorna i staden. Interiören i hemmet är elegant, nådig och rymlig. Denna exceptionella del av Fitchburgs förflutna har omsorgsfullt vårdats genom åren.

31 Atlantic Ave: Brendan McWilliams hem byggdes 1890 för Charles B. Smith. Denna vackert restaurerade 10 rum viktorianska blev Universalist Parsonage i oktober 1909.

140 Ashburnham Road: Jane Hennessys hem återspeglar vad ett kreativt öga kan göra för att återställa en bit av Fitchburgs förflutna. Den mysiga hall med sin nådiga trappa och den välkomna ananas toppade nyposten är bara början på sin värme.

110 Pearl Hill Road: Hemmet för John och Lisa Crawley är ett steg tillbaka i tiden till 1790; Det är en imponerande Grand Federal Colonial av post- och strålkonstruktion med utsatta, handspända balkar på många områden.

100 Ross St .: Det första huset som byggdes på Ross Street Hill ägs idag av Howard och Beth Leadbetter. Huset har 16 rum på tre våningar och inkluderar fickeldörrar, en smidesjärnstentrappa, eldstäder och många inbyggda ins original till huset.

137 Ross St .: Michael och Erica Sevigny är stolta ägare till den här stuckaturen Englands stuga designad av Oscar A. Thayer och anlagd av Herbert J. Kellaway. Huset är säsongsmässigt dekorerat av Erica och dotter Zita (som uppmuntrade sina föräldrar att sätta sitt hus på turnén.)

Sacred Heart Church: Tourens offentliga platser börjar med den här kyrkan, vars hörnsten låg på 21 juni 1878. Denna församling var ursprungligen en del av moderkyrkan St. Bernard s. Teresa Pierce, en medlem av Sacred Heart Community, kommer vara värdinna.

Fitchburg Art Museum: Det nyrenoverade museet på 185 Elm Street är ett spännande tillskott till turnén i år. År 1923 berättade Eleanor Norcross, dotter till den första borgmästaren i Fitchburg, hennes hem- och konstsamling till staden i då då Fitchburg Art Association.