Meny

Colorado Marijuana skatteintäkter under 2015 Tops

16 december, 2017 - Article

Colorado Marijuana skatteintäkter under 2015 Tops

Juridisk rekreationsmarihuana är en välsignelse för skatteintäkter i Colorado, enligt nya siffror från State Department of Revenue, som överskridit intäkterna från alkoholskatter under räkenskapsåret som slutade den 30 juni.

Colorado samlade nästan 70 miljoner dollar i marihuana skatter under den tiden, nästan dubbelt 42 miljoner dollar som hämtats från alkoholskatter. Staten hade en skattehelgdag för marijuana på onsdag, en händelse som välkomnades av konsumenter och producenter. Försäljningsskatten semester understryker den skarpa produktiviteten av marihuana skatter, Mason Tvert, chef för kommunikation för Marijuana Policy Project, berättade Colorado Spring Business Journal.

Skatterna har varit otroligt produktiva under det gångna året, så denna skattehelgdag är en mycket förtjänad ledig dag, säger Tvert i ett uttalande. kommer att vara den enda dagen av året när staten vann genererar betydande intäkter. Under de andra 364 dagarna kommer det att ta in tiotals miljoner dollar som kommer att återinvesteras i vår stat.

Tvert förutsägelse är inte en överdrift, eftersom Colorado-uppgifterna indikerar att 10% detaljhandelskatten på marijuana och 15% punktskatt för stora grossistgrödor har varit fruktbart.

Colorado väljare legaliserade marijuana försäljning och använda för rekreationsändamål i en 2012 omröstning folkomröstning.

På den statliga skattehelgen sparade kunderna cirka 20 dollar per ounce på onsdag, men distributörerna sparade ungefär 300 dollar per kilo, med en producent som berättade för ABC, sparade han 45 000 dollar före lunch. Colorado nettade cirka 69 miljoner dollar från marihuana skatter under räkenskapsåret som slutade 30 juni. Den siffran innehöll cirka 43 miljoner dollar från en försäljningsskatt på 10% på detaljhandelsförsäljningen och cirka 26 miljoner dollar från en 15% skatt på grossistförsäljning. Och siffrorna inkluderar regelbundna statliga eller lokala försäljningsskatter, vilket innebär att slutliga intäkter för laglig rekreationsmarihuanaförsäljning var faktiskt högre.