Meny

COLLINSVILLE SCHNUCKS HOLIDAY CLASSIC

16 december, 2017 - Article

COLLINSVILLE SCHNUCKS HOLIDAY CLASSIC

COLLINSVILLE South East High School fick den första halvan av livet från senior Mike Chandler och en trevlig andra halvlek från senior Willie Brooks i måndags Collinsville Schnucks Holiday Classic-öppnare mot Madison.

Bra sak också, för att spartanerna behövde nästan allt att hänga på för en 81 73 seger. idag i kvartfinalen mot Quincy, som slog Granit City 52 36 måndag.

hade en enastående första halvlek och gick sedan i sömn under andra halvleken och Willie plockade upp det, sade den southeastiska pojkens basketbollstränare Lawrence Thomas. säkerställde fortfarande bollen i andra halvleken som vi borde ha, men det sägs att det var en seger och det vi behöver. Vi måste vinna. couldn missar bokstavligen i första halvlek och slår alla 12 fältmål försök och 3 av 3 fria kast på väg till 27 poäng under de första 16 minuterna. Sydöstra ledde 44 29 efter två kvartaler.

Det var tvungen att vara den bästa halvan av sitt liv, eller hur?

Chandler sa med ett flin. bäst. lyckades bara ett mål på ett mål i andra halvlek och slutade med 28 poäng. Men hans lag plockade upp honom.

Brooks gjorde 16 av sina 20 poäng efter halva tiden. Rodney Smith slutade med 11 poäng och Jacobby Anderson gjorde 10 poäng.

bra som han var i första halvleken, gjorde det möjligt för mig att vara lika bra som jag var i andra halvleken, sade Brooks.

Southeast led av så många som 21 i tredje kvartalet, men Madison (7 2) gick bort. Trojanerna hade skurit underskottet till 11 när Chandler fouled ut med 4 minuter 36 sekunder kvar, och fick så nära som sju med 1:15 kvar.

Men sydöst stoppade blödningen där och lät trojanerna komma närmare.

du blir inte disciplinerad och kör dina uppsättningar som du ska, det blir ett hektiskt spel, och det spelar in i Madison händer, för att det de vill göra, sa Thomas. vi körde våra uppsättningar och var disciplinerad, vi fick något skott vi ville ha. När vi låter dem göra det till ett hektiskt spel, blev de inte disciplinerade, det som hände. det var en seger. Och efter att ha snäppat en fem matcher som förlorade strimman före semestern, har spartanerna officiellt sin första vinnande sträcka av säsongen.

De går tillbaka till Collinsville idag och ser om att göra det tre rakt.

var lite galen, sade Brooks. vi hängde på. 67, MacArthur 54

Det tog Lincoln en liten stund att slå av rostfriheten. Men när järnvägarna fick saker att gå, hade Decatur MacArthur helt enkelt ett svar.

Lincoln (8 1) gick på en 14 2-runda mitt i första kvartalet, och det var katalysatorn i en seger över generalerna. idag i kvartfinalen.

Ben Brackney och Jordan Nelson ledde Lincoln, med respektive 26 respektive 19 poäng. Inte överraskande var båda instrumentala i spelet föränderliga spurt i första kvartalet.

försökte skjuta oss, mobba oss runt och hålla oss ur färgen, sa Brackney, som krävde en teknisk foul. trodde att vi gjorde ett ganska bra jobb att hålla sig tufft och få efter det. Jag förlorade min coola på den tekniska. Jag borde bara hållit min mun nära, men jag trodde för det mesta att vi var tuffa och spelade ganska hårt. var den enda som visade viss frustration. Spelet innehöll fyra technicals, även om de andra tre whistled på MacArthur (4 6).

Generalerna kunde driva sin vikt till en excent, utregerande Lincoln 32 22. Kendall Kinnison ledde MacArthur med 23 poäng och åtta returer.

Säkert att de ville ha lite återbetalning från förra året i avsnittets första omgång, men vi hanterade det och höll oss coola för det mesta, sa Nelson.

Lincoln gjorde verkligen. Och de behöver mer av samma för att avvärja ett starkt Belleville East-team idag.

Chatham Glenwood tränare Todd Blakeman tillbringade den bättre delen av första halvlek försöker införa sin klubb med lite fart.

Tyvärr för Titans hittade de verkligen några fram till fjärde kvartalet medan de släppte sin turneringsöppnare för att vara värd för Collinsville.

mycket omogna som basketlag, sade Blakeman. fick en senior på omkretsen, en junior och en sophomore, och de var nervösa i början. Vi visste att de skulle pressa oss; vi smälte bara under trycket. Vi behöll vår lugn. Vi måste lära av det. (6 4) fick ett boost tidigt från Austin Ash, som föll i ett par 3 pekare på väg till 13 poäng.

Men det var centrum Rob Fernandez som orsakade Titansna (4 5) mest passande. Han gjorde 10 av sitt spel höga 20 poäng under andra kvartalet, och Glenwood hade precis ett svar för honom i posten.

hade ett par planer för honom, och Jared Turner gjorde ett bra jobb på honom sent, men han gjorde något som han ville ha där, sade Blakeman. som visar vår omänkthet och svaghet som ett lag, och vi blir bättre. Titans lyckades bara 19 poäng genom de tre första kvartalen innan de motsvarade den produktionen i de sista åtta minuterna.