Meny

Coco debuterar på toppen av box office med

16 december, 2017 - Article

Coco debuterar på toppen av box office med

De två översta fläckarna berättade för en välbekant saga: Kvaliteten är trumpande mediokritet på lådkontoret, där Rotten Tomat-betyg har stor vikt och där ord i munnen sprider sig snabbt.

Coco är Pixars sjätte utgåva för att landa en A plus CinemaScore från publiken. Filmens Rotten Tomatoes rating, 96 procent färsk, är mer än dubbelt så hög som Justice League [41 procent].

‘I en värld där film och kvalitet verkar vara kopplade, har ett varumärke som har så konsekvent som Pixar levererat på mycket höga förväntningar definitivt gjort vårt arbete lite enklare’, säger Dave Hollis, distributionschef för Walt Disney Co., vilken äger Pixar

Hög kvalitet: Hector, uttryckt av Gael Garcia Bernal och Miguel visas i en stillbild från Coco thatis Pixars sjätte utgåva för att landa en A plus CinemaScore från publiken

‘Konsumenterna har verkligen kommit att förvänta sig hög kvalitet. Det är en gång Pixar gör vad de bäst gör.’

Coco gjorde fjärde bästa Thanksgiving-öppningen någonsin bakom Toy Story 3 med 80 miljoner dollar 2010, Moana med 82 miljoner dollar i fjol och Frozen med 93 miljoner dollar 2013.

Succesen för Coco kom precis som rapporter om sexuell försummelse publicerades om Pixar medgrundare och Disney Animation Chief Creative Officer John Lasseter.

På tisdag meddelade Lasseter att han tog ‘en sex månaders sabbatical’. Han erkände ‘misssteg’ och ‘oönskade kramar’ med anställda. Disney har sagt att det stödjer Lasseters ledighet.

Lasseter har varit grunden till Pixar-uppgången och revitaliseringen av Disney Animation och Coco var den senaste i en lång rad träffar han övervakade.

Efter några tidiga blunders [Disney försökte varumärket ‘Dia de Los Muertos,’ sparka en backlash], studiet strävade för att fånga mexikansk kultur autentiskt i ‘Coco’, enlisting kulturkonsulter för deras feedback.

Filmen, regisserad av Lee Unkrich och co regisserad av Adrian Molina, är en av de största amerikanska produktionerna som någonsin är utrustade med i stort sett alla Latino cast.

Latino turnout: Disney delade inte etnisk demografi för Coco-biljettköpare men tecken pekade på en hög uppdelning bland Latinos

‘Att berätta stora historier som representerar publiken är en del av vad som gör en film framgångsrik, speciellt när du får det rätt,’ sade Hollis.

Paul Dergarabedian, senior mediaanalytiker för comScore, kallade filmens resultat en positiv historia i ‘en vecka som var ganska utmanande för Pixar’.

‘Framtiden kan ligga i innehåll som det här, där du berättar historier om verkliga människor och om mångfald,’ sade Dergarabedian.

‘Den spanska publiken är nyckeln till framgången för ett visst kassakontorår, med tanke på frekvensen och passionen för filmåtergivning.’

Ändå kan den mest lönsamma filmen som för närvarande finns på lådkontoret vara Lionsgate-familjen Släpp Wonder, regisserad av Stephen Chbosky. Medverkande Jacob Tremblay och Julia Roberts, filmen som bär en produktionsbudget på 20 miljoner dollar har gjort 69,4 miljoner dollar.

Det gick bara 19 procent i sin andra vecka, med 22,3 miljoner dollar i biljettförsäljning.

Ett antal specialutgåvor med Oscar-ambitioner slog också på teatrarna över helgen.

Av dem, Sony Pictures Classics ‘Call Me By Your Name kom ut med det bästa per skärmmedelvärdet: $ 101,219 i fyra teatrar. Inte sedan’ La La Land ‘har en film så packade teatrar i specialutgåva. Filmen med Timothee Chalamet och Armie Hammer, handlar om en ung man som kommer i åldern 1980 i norra Italien.

Darkest Hour, med Gary Oldman som Winston Churchill, debuterade med $ 176,000 på fyra skärmar. De utökande utgåvorna av Greta Gerwigs Lady Bird [4 miljoner dollar på 791 skärmar] och Martin McDonaughs tre skyltar utanför Ebbing, Missouri [4,4 miljoner på 614 skärmar] tog också upp trånga teatrar.

Begränsad utgåva: Timothee Chalamet visas i en stillbild från Call Me By Your Name som kom ut med det bästa per skärmgenomsnittet med $ 101.219 i fyra teatrar

Mindre framgångsrik var den nationella utbyggnaden av Roman J. Israel, Esq. med denzel washington

Även om det bestod de andra utgåvorna med 4,5 miljoner dollar på 1665 skärmar, är det en atypisk nedgång för en av filmerna ‘mest konsekvent bankabla stjärnor.

Inte sedan Washingtons 2002-debut, Antwone Fisher, har en film med huvudrollen Washington som utförs som svagt landsomfattande.

Mest sedda Nyhetsvideoer Shocking video visar Danry Vasquez slår sin flickvän Hillary Clinton glider två gånger medan han går nerför trappan i Indien En kort historia: Stephen Hawking genom åren har en vecka att lämna Storbritannien kommer att utvisa 23 ryska diplomater klient Ryska utrikesdepartementet reagerar på maj timmars ultimatum Världsberömda vetenskapsman Stephen Hawking dör vid 76 års ålder Moment regeringshack Corbyn svar på maj uttalande Stephen Hawking talar om en kort historia av tiden 1992 Moment Maria Lebedeva är upptagen i en hemsk bilkrasch Moment två kvinnor arresterade efter drunken kamp på manlig stripper show Senaste ögonblick ombord på helikoptern innan den kraschade

Chockerande video framträder av tidigare Houston Astros utsikter. Putin studsar på scenen i rally för att fira annexation. FOTO EXCLUSIVE: Vanessa Trump går ut för första gången. Auschwitz-tjejens rädsla i färg: Haunting images of. Kvinna 29, med smittsam sjukdom som utlöste allmänheten. Arbetskommitténs ledamöter runda på Corbyn efter att han säger att han inte gör det. Från en fräck skolpojke som poserar bredvid sina systrar, till. Tesco leveransförare som blev GUL efter att ha fångats. I djupet av Japans ‘självmordskog’: Haunting. Ford återkallar nästan 1,4 miljoner bilar eftersom styrningen. ‘Från PE-lärare till TV-legenden’: Bullseye-värd Jim Bowen. Ungdomlig mamma, 50, flaunts sin supertonade kropp in40C. ‘Jag fortsatte bara med att säga förlåt varför hade jag en hemfödelse?’. Studerande som grät krokodiltårar bekänner att döda. Mamma älskling: Oklahoma kvinna, 45, som gifte sig med henne. Revealed: Brittisk före detta man till ryska hemliga agent. VINTER! Snövarning för London och. MEST LÄS NYHETER Föregående.