Meny

Coast Progressives Update

16 december, 2017 - Article

Coast Progressives Update

I våra 18 år som Rural Organizing Project har vi haft många segrar, men som en besökande vän av ROP påminde oss nyligen, tar vi inte ofta tid att fira. Tja, folk, det är dags att festa! Den 4 december är du inbjuden till ROP Roots Wings Celebration i centrala Portland. Vi tar med sig andan, motståndskraften och lektionerna från landsbygden Oregon till staden för en eftermiddag med strategiskt tänkande och en kväll med rörelsefirande.

Lördagen den 4 december, Portland

En interaktiv eftermiddag med nationella rörelseledare och organisatörer från Norden frågar vad vi kan och måste göra för att utöka vår rättvisa rörelse och motverka rättens återupplivning.

Utrymmet är begränsat så köp din biljett idag. RSVP värderas senast den 15 november!

Biljetter är $ 50 för ROP landsbygd / småstad medlemmar av ROP. Urban vänner, organisationer och stiftelser är $ 100. Nedsatt biljettpris tillgängligt vid behov. samhällen står inför stigande spänningar kring frågor om invandring och religion, välkommen till shelbyville berättar en annan historia. Denna dokumentär ger ny mening till ‘Southern Hospitality’, som mexikaner och somalier sammanfogar med vita och afroamerikaner, gräsrots- och trosledare, för att visa hur invånarna i ett sydöstligt Tennessee-samhälle har arbetat tillsammans för att förstå, utmana och acceptera sina nya grannar .

Kustprogressiverna i Lincoln County kommer att skjuta Välkommen till Shelbyville fredagen den nov. i mötesrummet för St Stephens Episcopal Church, 9th och Hubert, i Newport. Evenemanget är en del av en rikstäckande turné som hålls i samarbete med välkomnande Amerika och Active Voice, i samarbete med BeCause Foundation. Filmen riktas och produceras av prisbelönt filmskapare Kim A. Snyder, som ett försök att stödja produktiva tillvägagångssätt för nationens förändrade demografi.

Välkommen till Shelbyville ger ett kraftfullt och nutidigt ögonblicksbild av vilken demografisk förändring som ser ut i Amerika idag, eftersom fler och fler invandrare från olika kulturer flyttar till mellanvästern, söder och förorter runt om i landet. Vidare visar det sig att framgångsrik invandrarintegration är en ‘tvåvägsgata’ som kräver att både inkommande invandrare och långsiktiga invånare gör justeringar.

Visa denna aktuella och provocerande sanna historia, följt av lätta förfriskningar, och följ sedan med i diskussionen om problemen och hur de påverkar våra egna samhällen. Inträde är gratis, men donationer som hjälper till att täcka utgifter accepteras tacksamt.

Ring 541 265 6216 för mer information.

Offentliga kommentarer begärda vid Marine Reserve-möten

Oregon: s Marine Reserve Community Teams har varit hårt på jobbet under de senaste tio månaderna som planerar marina reserver och skyddade områden, för Cascade Head, Cape Perpetua, Cape Falcon och Cape Arago. Lagets slutliga rekommendationer beror på staten i november.

Som lagen nära avslutningen av denna långa och historiska process är det absolut nödvändigt att vi ger en stark röst för havsbesparing för att hålla momentet på gång. Här är tre sätt du kan väga på som kommer att bidra till att göra en skillnad.

För det första om du är intresserad av att delta i person och dela dina tankar om behovet av att skydda havsekosystem för framtiden, kan du delta i ett kommande gemenskapsteammöte för att ge allmän kommentar. Oregon Shores jobbar med andra i Our Ocean-koalitionen för att organisera carpooling till var och en av mötena. Ju fler medborgare som blir involverade, ju bättre blir det politiska resultatet, eftersom alla våra olika intressen kommer att vara representerade.

Som Oregonianer har vi alla en insats i denna insats, eftersom ett friskt hav kommer att gynna både invånare och invånare. Tillsammans kan vi kartlägga en kurs för Oregons ljusaste havsframtid.