Meny

CMU-sororitet firar Founders Day

16 december, 2017 - Article

CMU-sororitet firar Founders Day

Delta Phi Epsilon har den grova uppgiften att balansera deras National Founders Day och St. Patrick’s Day varje 17 mars. I år var det inte annorlunda, speciellt med en hel helg med spänning.

CMU-kapitlet i social sororitet tillbringade helgen firar sororiteterna 96: e året, med sina Founders Day-evenemang hölls lördag, snarare än att tävla med den högljudda musiken på Main och Washington gator hela söndagen.

Tidigare president för DPhiE och senior, Nicki Rowlett, uppgav att de hade en mängd aktiviteter planerade för sina medlemmar och alumner. Vi gjorde en brunch med alla. Rowlett sa att det var kul att komma ikapp med alla som hon inte har sett på ett tag.

Rowlett sa också att de vill respektera sin sorg med att inte blanda aktiviteter och alkohol. Hon förklarade att de ville behålla DPhiEs värden medan de fortfarande hade kul med sina vänner.

Alexis Bollman, PanHellenic President för CMU, sa att de betonade DPhiEs värderingar hela helgen. Vi försöker att uppträda på ett sätt som våra föräldrar vill ha. Vi vill inte främja stereotypen av det grekiska livet.

DPhiE är inte den enda gruppen som firar en grundare dag den 17 mars. Phi Kappa Tau delar sin grundare dag med DPhiE. De två grupperna spenderar tid tillsammans eftersom deras hus ligger mittemot varandra.

Rowlett sa att hennes planer för St Patrick’s Day inkluderade att arbeta och spendera tid med människor som hon inte har sett på ett tag. Jag ska hänga med systrar och vänner.

Bollman sa det största de betonade förutom värderingar är att irländare är en nationalitet. Hon förklarade att de lärde skillnaden mellan den irländska firandet av St. Patrick s Day och den amerikanska firandet av semestern. PanHellenic-styrelsen försöker hålla de grekiska studenterna på rätt väg.

Bollman har tillbringat sin St Patrick’s Day som arbetar med lokal polis för att se till att alla har säkert kul. Hon förklarade att hon skulle rida tillsammans med en officer för att hålla koll på Main Street och alla som firar med grekiskt liv.