Meny

CLPUD accepterar ditt semester träd med en hjärtlig

16 december, 2017 - Article

CLPUD accepterar ditt semester träd med en hjärtlig

Central Lincoln People Utility District

Volontärer kommer att krossa julgranar i mulch över Safeway i Newport lördag 28 december och följande lördag 4 januari för donationer till Community Services Consortiums program för uppvärmning av låginkomstfamiljer och seniorer.

Julgranar kommer att rivas på några sekunder i en höghastighets trädschipper en händelse som förvånar de flesta barn som kommer att titta på. (Det finns några vuxna som också är mesmoriserade.)

Mässan ges till lokala trädgårdsmästare.

De som tar med sig sina träd för att bli mulch och göra en donation kommer att få en ledig energibesparande LED-lampa. LED-lampor lyser starkt i tio år eller mer. Någon är välkommen att bidra till insatsen med eller utan ett julgran. Lördag den 28 december och nästa lördag den 4 januari vid Atonement Lutheran Church i Newport, 2315 N. Highway 101, mittemot Safeway Shopping Center. Newport Les Schwab Tire Center stöder ansträngningen genom att plocka upp träd i Newport-området för en donation till orsaken från dem som inte kan ta med sig sina träd till söndagens lutherska kyrkans webbplats. För att ordna trädupphämtning kan Les Schwab-volontärer nås på 541 270 1038.

Central Lincolns Fleet Specialist Bob Cusick leder ledningen för återanvändning av frivillig trädet. ‘Vi alla känner till någon eller flera människor som kämpar för att betala för värme’, säger Cusick. ‘Jag älskar att den här händelsen är en vinnvinstvinning: folk kan bli av med sina julgranar efter semestern, hjälp personer som behöver hjälp och få energibesparande glödlampor i processen. Dessutom återvinns träden i mulch, vilket är bra för miljön. Jag älskar att se utseendet på barnens ansikten när deras julgranar omvandlas till mulch på mindre än sju sekunder med den höghastighetschipper. ‘

Bidrag till energistödsprogrammet för de behövande kan också skickas till Community Services Consortium på 120 Northeast Avery Street, Newport, OR 97365. Var god markera kontrollerna ‘för energibistånd.’