Meny

Cliffs CEO säger nej till partnerskap med Clarke

16 december, 2017 - Article

Cliffs CEO säger nej till partnerskap med Clarke

‘Det angränsande. Jag kan operera på det landet utan problem, ha åtkomst från allmänna vägar. Och vi kan genomföra en minplan. Vi kommer snart att ha en minplan att lägga fram för DNR, och vi kommer att ha tillstånd att mina det land ‘, Goncalves delade. Klippor förvärvade yt- och mineralrättigheter från Glacier Park Iron Ore Properties i slutet av förra året.

Han sa att den andra konkurrenten, Chippewa, inte har några leasingavtal. Chippewa Capital Partners och Tom Clarke arbetar med att återta statens mineralleasingavtal, med planer på att bygga gruvan och avsluta en grisjärnsanläggning på plats.

Lagstiftare uppmanar Clarke och Goncalves att sätta sig ner och prata om partnerskapsmöjligheter på webbplatsen. Rep. Jason Metsa, av Virginia, sade att guvernör Dayton och Clarke har kommit överens om ett sådant möte. Han sade att rättstvister sannolikt hindrar alla tre parter från att sitta ner tillsammans för nu, men han hoppas på framtiden.

När Eyewitness News frågade Goncalves om det mötet skulle vara möjligt. Han sa det här: ‘Om han (Dayton) ville prata om att gå ihop med ett riktigt gruvföretag anser jag det. Den så kallade entreprenören har inte gjort någonting än. De köpte magnetisering, men de har skapat en enda pellets. brännugn i Lorain, och tillflyktsort gjort någonting där än. Han äger bara 5% av sitt företag, enligt pressrapporter. Den andra kontrollen är i Dubai. Om guvernör Dayton inte har problem med någon så, så är hans problem inte min! Jag kommer inte att knyta Cleveland Cliffs till den typen av spelare. ‘

Han fortsatte med att säga, ‘Jag har mitt eget spel att spela, och det vi ska göra.’

När det gäller andra Cliffs egenskaper sa Goncalves i sin inkomster att ringa på torsdagen att de har alla 700 miljoner dollar de behöver för sin HBI-anläggning i Toledo, Ohio. Uppgraderingen på Northshore Mining för att producera fler DR-pellets har också börjat.