Meny

Permanenta magneter

16 januari, 2018 - keepall

Permanenta magneter

Inledning: Permanenta magneter Jag har täckt hur man gör en temporär magnet, men vad händer om du vill ha en magnet som inte kommer att förlora sina egenskaper. Bränsle (jag använde Napalm självklart) 2. Två metall elektriska lådor (fråga mig inte vad var och en kallas, titta bara på bilderna) 3. Hammer4. Kan för att hålla bränslet i (jag använde ett tealight ljus) 5. Lättare6. Stark, platt sten (eller en städa om du har en) 8. Stor magnet (Detta behövs för den starkare magneten, jag använde min 6×8 högtalarmagnet). 9. Tänger eller tangarKig på min färgritning för att få en allmän uppfattning om den inställning som behövs. Är det inte söt Varning: Lådor och stål blir heta. Placera bränslekällan i mitten av den större metalllåda och tänd den. Låt detta brinna i ca 30 sekunder och lägg sedan snabbt ovans topp på toppen av det.2. Lägg stålet över toppen av din miniugn och låt det värma ett tag. Se bifogad video) .1. Ta av stålstycket av lågan och peka med en kompass ena änden norrut och den andra south.2. Håll nu bort medan du håller stålet i den positionen.

Steg 3: Gör den lite starkare permanentmagneten1. Gör någonting i steg one.2. Ställ in kompassen medan stålet är uppvärmt. När du har läst vilken väg norrut är, lägg den stora magneten där.3. Ta av stålet av ugnen och placera det söder om den stora magneten. Detta är inte så dåligt instruktabelt. Om du vill göra en starkare permanentmagnet bör du framkalla ett elektriskt fält runt gaffeln medan det kyls. En del av det som orsakar en magnet är elektronvektorerna i järnatomer. De mer vektorer som är inriktade I den fasta metallstrukturen desto starkare kommer magneten att Går Man Ner I Vikt vara. Uppvärmningen av gaffeln gör det möjligt för järnatomer att komma i linje. Om du ‘slår’ det medan det svalnar, kommer fler elektronvektorer att justeras korrekt. Det fungerar särskilt bra om du har något sätt att snabbt kyla gaffeln.

Från det jag förstår från smeden blir järnet magnetiskt genom att värma det för att förlora atomer Går Man Ner I Vikt medan hela saken ligger under ett magnetfält, då efter atomerna är tillräckligt lined upp och du är nöjd med den s styrka släcker du det , vilket därmed fryser metallen i det här uppställda tillståndet. Jag föreställer mig en bred kopp koppartråd och ett gräsklippare batteri kunde sättas upp, gaffeln upphettades och Gå Ner I Vikt Snabbt med tang, glidde in i spolen och därmed magnetfältet ett ögonblick, släcka, upprepa.