Meny

Pep Guardiola hoppas kunna skriva Fred Aymeric Laporte i januari

16 januari, 2018 - keepall

Pep Guardiola hoppas kunna skriva Fred Aymeric Laporte i januari

Manchester City har rampat upp sina överföringsplaner efter att ha missat ut på Alexis Sanchezand och försöker nu ta in både Aymeric Laporte och Fred i månaden, har Goal lärt sig.

City är orolig efter att ha missat flera viktiga mål, däribland Laporte, sedan Guardiola anlände till klubben 2016 och efter att ha sett Alexis gå med i Manchester United kommer de att försöka rätta till sitt tillvägagångssätt under de sista dagarna av det nuvarande överföringsfönstret.

Laporte provocerade ilska atCity genom att dra sig ur en affär för att gå med i klubben 2016, och därför ansågs han inte vara ett mål under förra sommaren, även om Blues kastade sig över flera potentiella nya mittbackar.

Men efter att ha missat några andra mål för positionen, inklusive Virgil van Dijk två gånger, och med Alexis debacle i spetsen för sina sinnen, har sportsdirektören Txiki Begiristain kontaktat Laporte s agent om möjligheten att ansluta sig till klubben en gång igen.

Det är underförstått att den 23-årige har visat tillräcklig lust att gå med i staden, även om ett avtal ännu inte uppnåtts och han skulle möta ett stort beslut om huruvida han ska lämnaAthletic Bilbao, hans pojkeklubb, halvvägs under säsongen.

Ska han lova att gå med i staden denna månad och inte dra ut vid elfte timmen, som han gjorde 18 månader sedan, att staden vet att de kommer att kunna betala sin köpklausul på 65 miljoner.

Mål rapporterade i december att staden hade hållit flikar på Fred, och rapporterade också under helgen att de hoppas att omsluta en affär med Shakhtar Donetsk före månadsskiftet.

Men medan det var förväntat att han skulle få stanna på Shakhtar och flytta till England på sommaren, har staden nyligen försökt övertyga ukrainarna att han skulle lämna nu.

Som rapporterats i helgen är staden hoppfull att underteckna honom på ett visst stadium, även om avtalets uppbyggnad ännu inte är på plats och hans exakta ankomsttid kommer också att vara en annan faktor som ska beslutas undertal de kommande dagarna.

Den 24-årige skulle vara koppbunden till Champions League, men det är inte ett problem för City, som ser honom som en långsiktig ersättning för Fernandinhoand någon som också kan spela vänsterback om det behövs.

Man tror att något avtal, för antingen nu eller på sommaren, skulle uppgå till cirka 40 meter. Trevlig mittfältare Jean Michael Seri är intresserad av City men anses vara ett alternativ till Fred.

Pep Guardiola förra veckan talade om klubbens önskan att ‘förutse’ överföringsmarknaden genom att göra avtal i januari och han tror också att överföringsavgifter i allmänhet blir Gå Ner I Vikt På En Vecka billigare denna månad än på sommaren.

Under en presskonferens på fredagen sade Guardiola också att City skulle vara ‘otur’ om de var tvungna att göra större delen av sin verksamhet efter säsongens slut och det är underförstått att beslutet om att påskynda sina planer endast togs under de senaste åren dagar.

Mål rapporterade på lördag att klubben hade haft ett överföringsmöte före segern över Newcastle och att de var hoppfulla att slutföra ett drag för Jonny Evans den här månaden.

Det hade varit kraftigt ryktat förra veckan att norra irländaren redan hade nått sitt drag till Etihad Stadium, och valde faktiskt redan No.6-tröjan, även om det inte är fallet.

Och det har nu framkommit att under det att grundarbetet har lagts för ett drag, och ännu inte kan åberopas, kommer Evans ankomst sannolikt att ligga på Citys bud att underteckna Laporte den här månaden.

Skulle Laporte anlända, vilket fortfarande är avgörande, är det osannolikt att Evans också skulle föras in.

Evans anses vara ett solidt alternativ som är starkt på alla de viktigaste områdena som Guardiola passerar ut Gå Ner I Vikt Snabbt Piller från baksidan, i flygled ​​och en på men ändå hade staden planerat för honom att börja nästa säsong som fjärde valcenter tillbaka, eftersom de planerade att driva en annan försvarare på sommaren.

Men thoseplans har nu kommit fram och Laporte är mannen som de har bestämt, nyheter som först rapporterades i Spanien på söndagen.

Citys senaste tillvägagångssätt för januariöverföringen är deras tredje månad förra månaden.

I december hade de prioriterat en centerback och hade eyed up moves för Virgil van Dijk, Inigo Martinez eller Evans, och var beredda att lämna ett drag för Alexis fram till sommaren. Dessa tankar hade förändrats i början av januari, med Van Dijk som undertecknade Liverpool och Blues-anfallaren Gabriel Jesus som drabbades av knäskador på nyårsafton, vilket ledde till att Alexis gick och bara tvingande ansträngningar att skriva in ett centerback.

Fram till förra helgen hade City arbetat för att underteckna två Premier League-baserade spelare Alexis och Evans och en utländsk spelare att komma fram till sommaren.

Men det förändrades ännu en gång efter Alexis beslut att bli med United, och City vill nu så snart som möjligt införa så många kvalitetsförstärkningar som möjligt.

Fabian Delphs skada under förra söndagen ‘sdefeat i Liverpool, samma dag City bestämde sig för att dra kontakten med Alexis-affären, är en annan katalysator i Citys beslutsfattande.

Guardiola säger att Delph kommer att vara out of action för ‘ett tag’ och källor nära staden chefen hoppas den konverterade vänstra ryggen kommer att vara ute Gå Ner ett Kilo I Veckan för inte längre än en månad.

Det anses dock vara en viktig månad under säsongen, med en stapel av fixturer i alla fyra tävlingarna.

Förutom att ha missat flera av sina mål, inklusive Laporte, Alexis, Dani Alves och Kylian Mbappe, försäkrar Cityare också om att de har betalat över oddsen för några av de prioriterade signeringarna som de lyckats göra.

Artikeln fortsätter nedan

Förra sommaren hade de hoppats att de skulle betala 40m för varje Kyle Walker och Benjamin Mendy, men i slutändan betalade 45m respektive 52m en följd av att ha missat Alves efter att ha kommit överens med rätt baksida men att låta Han fortsätter sin semester i Brasilien innan han lägger penna på papper.