Meny

Pentatonix ‘Deluxe Redux 2017 Christmas CD ringar nr

16 januari, 2018 - keepall

Pentatonix ‘Deluxe Redux 2017 Christmas CD ringar nr

Jag trodde Pentatonix behövde göra mer än bara lägga till fem nya sånger och tacka ‘Deluxe’ på titeln för att legitimera omläsningen av denna RCA Records-CD inom mindre än ett år av originalet.

Men det är en nonstop doo wop hiphop ren pop avant garde extra jungfru diet eggnog brygga av verkligen swella en cappella julstandarder och ett par ögonbryn höja inlagor.

Layered så perfekt som ett nyfyllt apotek med julgran, strålar Pentatonix en lysande stjärna som lyser vår väg till en musikalisk menageri i en soniskt helig kruka.

‘O Come All Ye Faithful’ skiftar denna härliga säsongslederrid i ‘Angels We’ve Heard on Gå Ner ett Kilo I Veckan High’ -utrustningen för dessa nya traditioner. Tänk dig att Mormons tabernakelkör blandar musik från ‘The Lion King’, ‘Hamilton’ och undertonerna av The Tokens ‘The Lion Sleeps Tonight’ med en mänsklig beatbox!

Det här är inte dina föräldrar ‘Julmusik till en santa s säck full av anledningar. Dina föräldrar skulle förmodligen inte känna igen eller ens överväga att köpa en julsång av Leonard Cohen eller Kanye West. De skulle inte och kunde inte, eftersom dessa två ikoner aldrig har skrivit en jullåt.

Men det var inget hinder för dessa Texas troubadours av tinsel. Pentatonix uppståndna Kanye West ‘s’ Coldest Winter ‘skriven för förlusten av sin sena mor och förhöjde den till en söt säsongssymbol.

Ännu mer häpnadsväckande, lägger Pentatonix Leonard Cohs signaturlåt ‘Hallelujah’ till sin julrepertoar. Cohens mästerverk vrider och blandar de två helt olika bibelberättelserna om Samson och Delilah med David och Bathsba som börjar med voyeuren som tittar på sin kärlek intresse som hon badar på ett tak i månskenet. Sången slutar med henne knyta honom till en köksstol, bryta sin tron, klippa hans hår ‘och från dina läppar tog hon halleluja.’ De sjunger det bra och säljer det ännu bättre eftersom ‘Hallelujah’ Gå Ner ett Kilo I Veckan inte bara är det traditionella temat för någon av din mamma och pappas favorit julkarlar.

Det är svårt att inte avfärda Pentatonix som bara en söt kult av karamell doppade lärjungar som är vinst anställda i en julhusindustri av giddy glee club millennials. Gilla det eller inte, Pentatonix är en legitim popgrupp.

Jag menade allt ros och detraction som skrivits i förra årets översyn av ‘A Pentatonix Christmas’. Jag kan medge att jag nästan regerade albumet förra året när jag hörde det första spåret. Jag var så chockad över att den här rena popen Pentatonix hade nerver att lägga musikinstrument till sina jungfruliga sånger på det allra första spåret som jag genast visste att det bara skulle matchas i kontroversen vid det ögonblicket i musikalisk historia när Bob Dylan gick elektriskt. Deras plats på rykte för snabba vokalförklaringar av verkliga musikinstrument var bara det perfekta och exakta.

Men det finns något så fräscht, ljust och jublande om deras inkluderande styling och arrangemang på ‘A Pentatonix Christmas Deluxe’, som det gör dem mer än en julens slädtur bort från både detta och förra årets nuvarande julmusik.

Detta är Pentatonix ‘tredje julalbum på fem år. Deras första var 2014,’ That’s Christmas to Me ‘, som sålde över 2 miljoner exemplar. Det gick från guld till platina säljstatus på mindre än 45 dagar. Det är nu officiellt det mest sålda semesterns album av en grupp på ett halvt sekel. De fick nationell uppmärksamhet när de vann den tredje säsongen av NBC: s ‘The Sing Off’ -serien i 2011. De har sin egen officiella YouTube-kanal som rankar 13: e totalt i tittarabonnement med över 1,8 miljarder fullständiga visningar.

Så i år är Pentatonix fortfarande den bästa ängeln prydnaden på julen CD-trädet och mitt val som årets julalbum. Men som jag ansåg andra, fann jag snart att minst fyra av mina 13 bästa favoriter år 2017 återsågs från år tidigare. Och även de är alla fortfarande riktigt bra och står tidstestet.

Följande är de andra 12 julkronorna som utgör min bästa julalbumslista för det här året:

2. ‘Jul’, Colin James och The Little Big Band, True North Records Inget svänger mer än ett kanadensiskt hoppa bluesjulalbum som spelas in i Nashville som stryker ut en Louis Armstrongsång på första spåret. Detta var mitt första val för bästa julen 2017 tills jag upptäckte att den spelades in för 10 år sedan. Remastered, återutges och räddas från botten av Santa’s stora ol-väska med de bra grejerna, det är det coolaste yulebränslet som du aldrig hört för ett decennium sedan.

3. ‘Jul, Live On Soundstage.’ Chris Isaak, BMG Chris Isaak kanaliserar Roy Orbison, Elvis Presley och Ricky Nelson för att bli julens coola julkrona. Stevie Nicks, Michael Bubl och Brian McKnight gäststjärna på denna remastered reissue från 2004 med bonus DVD.

4. ‘Du får det att känna som jul’, Gwen Stefani, Interscope Records Gwen Stefanis nya kärleksintressen i People Magazine ‘s’ Sexiest Man Alive ‘, Blake Shelton, verkar ha inspirerat henne att spela in hennes första fullängdsjulalbum . Kommer som ett lokomotiv, det är starkt, minnesvärt och värdigt uppmärksamt som alla tidigare Stefani-arbeten. Stefani och Shelton ‘s’ You Make It Feel Like Christmas ‘gillar att ha en kärlek i en redan certifierad hit som är avsedd att täckas av många andra artister under kommande år. Liksom Taylor Swift verkar Stefani Dra inspiration från hennes riktiga kärleks romanser. Hennes album skulle ha varit ännu mer solid om hon skulle ha sparat några av dessa mindre än Christmassy-låtar till sitt nästa soloalbum.

5. ‘Juljul’, Cheap Trick, Big Machine Records, Cheap Trick Rocks säsongen med sitt första julalbum med tre originallåtar och nio mer från Chuck Berry, Kinks, The Ramones, Slade och Wizzard. Sprinkles av Paul McCartneyesque sång genomtränger denna rock ‘n’ roll figgy pudding. Överlämna! Cheap Trick vill att du vill ha deras ‘Christmas Christmas’ album och du kommer.

6. ‘Slutligen är det jul,’ Hanson, BMG Ja, den Hanson! Mmmbop Boys tänds den här nya nya Gå Ner I Vikt Snabbt Piller CD-skivan ljusare och djärvare än juldekorationerna på Chevy Chase hus i National Lampoons ‘Christmas Vacation’ Efter att ha kommit 25-årsjubileum, följer Taylor, Isaac och Zac äntligen deras ‘All Snowed In’ -album med ‘Finally It’s Christmas’ och det var väl värt att vänta. Färskt som en nyss klippt tall, har Hansonerna hunnit sin julbåt och det stenar verkligen.

7. ‘Varje dag är jul,’ Sia, Atlantic Records Fans av Sia kommer inte ha något problem att hitta glädje i sitt första julalbum. Nästan alla Sia-låtar är stigande popmelodier som kan bli nonseasonal hits med den enkla bytet av ord som ‘baby’, ‘när som helst’ och ‘paradis’ för ‘Santa’, ‘Christmas’ och ‘North Pole’.

8. ‘Varmare på vintern’, Lindsey Stirling, Concord Records Prisbelönad elfiolist Lindsey Sterling är kraftfullare än en lastbil av gitarrist och pluckier än en sockerpumfena. Med hennes Bach rockbackbeat och berusande violinsolor finns det ingen elfin som du kan motstå att trycka på ‘Warmer In Winter.’

9. ‘Skål, det är julen’, Blake Shelton, Warner Bros. Records. Köp inte den här CDen bara för att People Magazine säger att Blake Shelton är ‘Sexiest Man Alive.’ Köp den här cd-skivan eftersom den är riktigt bra och har redan uppnått guldförsäljningsstatus för sju år sedan. Köp den här cd-skivan för att höra hur Shelton kan komma undan med att lägga till en ny duett med nuvarande flickvän Gwen Stefani till ett album som redan innehåller en duett med sin ex-fru Miranda Lambert.

10. ‘Jul tillsammans’, Piano Guys, Sony Masterworks Piano Guys har skapat en jul snöklot av pop, klassisk, traditionell och ny musik för deras andra julalbum. Med en stjärnbelagd gästlista som inkluderar Plcido Domingo, David Archuleta, The King Singers och The Mormon Tabernacle Choir, verkar det tyckas att dessa piano killar arbetar i en fullsatt kryssare. Men det finns inget överskott här och de gör det passar deras stil. Ändå skulle vissa vilja ha det bättre om de hade klarat stallet och stannade ensamma och instrumentellt intakta.

11. ‘Jul efter midnatt’, Fantasia, Concord Records Säsong 2016 vinnare av ‘American Idol’, Fantasia vinner hjärtan och smälter sinne med hennes R och jazz sång på traditionella tinsel låtar och en James Brown klassiker. Tio gånger Grammy nominat Fantasia visar oss bara varför på hennes ‘jul efter midnatt.

12. ‘Julens önskan med symfoni och kör’, Herb Alpert, Herb Alpert Presents Endast Louis Armstrong har inspirerat fler trumpetspelare än Herb Alpert. Trots att hans ‘Christmas Wish’ inkluderar en symfoni, kör, Richard Carpenter of The Carpenters och en vokal av Alperts fru Lani Hall, är det tonen och humöret i Alperts trumpet som harkar änglarna som sjunger till jul för mig.

13. ‘Winter Carols’, Blackmore’s Night, Minstrel Hall Music Det här är inte den julmusik som de flesta skulle förvänta sig av den främsta gitarristen av Deep Purple som rockade världen med ‘Rök på vattnet.’ Den brittiska vipparen Ritchie Blackmore lämnar hans elektrisk gitarr bakom att omfamna embers och dofter av rökelse och myrra med sin folkrock, medeltida och renässans troupe av tidresor före tinsel troubadours. Blackmore älskade sin renässanssångare Candace Night så mycket att han gifte sig med henne. ‘Winter Carols’ remastered och omdefinierades i år som ett expanderat dubbelalbum.