Meny

Penney ser semesterförsäljningstillväxten

16 januari, 2018 - keepall

Penney ser semesterförsäljningstillväxten

Världspolitik Underhållning Skvaller Filmer TV Musik Teater Konst Korsord Underhållning Bilder Horoskop Daglig Vecko Månads Livsstil Hälsokost Viva Spel Åsikt Bilar Köparens Guide Betygsätt Nyheter Visningar Foton Gallerier Omslag Annonser Trend: GUN CONTROL Stephen Hawking East River Helikopterkrasch Nordkorea Odell Beckham Jr . Penney rapporterade både semesterförsäljningstillväxt och uppmuntrande tecken på att om stormarknader kämpade för att hålla sig egna mot online-återförsäljare hade en anständig period, gjorde andra återförsäljare också.

Resultaten, meddelade torsdagen, kom efter att båda detaljisterna fokuserat på att förbättra sina onlinetjänster samtidigt som de framhöll mer exklusiva erbjudanden. Låg arbetslöshet, en stark aktiemarknad och andra faktorer satte scenen Gå Ner ett Kilo I Veckan för en bra semestersäsong. National Retail Federation anser att detaljhandelsförsäljningen kan överstiga dess prognos för tillväxt från 3,6 procent till 4 procent från året innan och markera bästa prestanda sedan 2014.

Mycket av den tillväxten kan dock gå till onlinesäljare, och Bain Co. förutspådde att Amazon kommer att stå Gå Ner I Vikt Snabbt för hälften av försäljningsökningen för semester 2017. Många återförsäljare, särskilt varuhuskedjor, har fortfarande många utmaningar som kunderna köper alltmer på nätet och förskjuter sina utgifter mer mot erfarenheter. Sears Holdings Corp har varit bland de hårdast drabbade, eftersom det har misslyckats med att hålla fast vid sina kamrater. Företaget meddelade i slutet av torsdagen att det kommer att stängas över 100 extra butiker. Det omfattar 64 Kmart och 39 Sears-butiker. Likvidationsförsäljningen börjar så snart som nästa fredag. Butikerna kommer shuttered mellan början av mars och början av april, sa företaget.

Macys försäljning på etablerade butiker ökade med 1 procent i november december, vilket utesluter licensierade företag och jämförs med 2,7 procentfall för ett år sedan. Företaget sa aktiva kläder, skor, klänningar, rockar, fina smycken, män skräddarsydda kläder, barnens mode och heminredning var alla toppartister.

Men det förväntar sig fortfarande ett årligt försäljningsfall vid etablerade butiker på 2,4 procent till 2,7 procent och den totala intäkten beräknas sjunka 3,6 procent till 3,9 procent jämfört med ett år tidigare. Macy säger också att det kommer att stänga ytterligare 11 butiker, skära jobb och effektivisera icke-butiksfunktioner för att spara cirka 300 miljoner dollar. VD Jeff Gennette säger att bolagets fokus har expanderat online, stabiliserat sina butiker och lagt grunden för tillväxten.

Macy s förväntar sig att antalet anställda kommer att sänkas med 5000, eller cirka 3,5 procent av den totala arbetskraften. Macy s har totalt 140 000 anställda.

Neil Saunders, verkställande direktör för GlobalData Retail, sa i en investerare att, medan semesterförsäljningsökningen är en välkommen förändring, övertygar Macy fortfarande den övergripande sektorns tillväxt och han tror att det förlorar marknadsandel totalt och i nyckelkategorier. Saunders tror också att försäljningsökningen är en funktion av en robust marknad Gå Ner I Vikt Snabbt där kunderna var villiga att spendera mer än ett resultat av specifika åtgärder som Macy s genomförde. Penney undertecknade intäkterna i butikerna öppna minst ett år med 3,4 procent för den nio veckorsperiod som slutade den 30 december. Det jämförs med en nedgång på 0,8 procent ett år tidigare. Det bekräftade också sitt helårsledande vägledning för 2017. VD Marvin Ellison sa att försäljningsökningen leddes av hemmet, skönheten och fina smycken och att Penneys klädaffär förbättras. Han tillade att e-handelsbranschen överträffar föregående års resultat med dubbelsiffriga försäljningsökningar, drevet av fina smycken, heminredning, bagage, leksakskor och sportfodral.

Likväl sade Jefferies analytiker Randal Konik i en anteckning att november och december trenden ‘inte förändrar vår övergripande avhandling, eftersom vi tror att butikssektorns butikssektor utmanas med strukturella problem.’