Meny

Peninsula General Manager arbetar för att hålla Chicago dyraste hotell på toppen

16 januari, 2018 - keepall

Peninsula General Manager arbetar för att hålla Chicago dyraste hotell på toppen

Sedan dess har dussintals nya hotell kommit in på marknaden, bland annat sådana exklusiva konkurrenter som The Langham och Trump International Hotel Tower, som utmanar halvön att ställa upp sitt spel i strävan efter välskötta gäster.

Resultatet? Halvön genomförde bara en renovering på 37 miljoner dollar, som sprudlade över 330 rum i ett rikt motiv inspirerat av lyxbåtar och lägger till högteknologiska funktioner som flerspråkiga tabletter som styr allt från TV: n och lamporna till draperierna.

Maria Razumich Zec, 58, generaldirektör för hotellet och regional vice vice president för The Peninsula Hotels-gruppen, sade att renoveringen kommer att hjälpa till att avvärja nykomlingar och hålla hotellet på topp, vilket har varit hennes uppdrag sedan man tog tågen 2002.

Det finns 10 halvönshotell i hela världen, inklusive Beverly Hills, New York och flaggskeppet i Hong Kong. I år uppnådde åtta av hotellen de högsta fem stjärnorna från Forbes, inklusive Chicago.

Halvön Chicago trummar den lokala tävlingen i ett exklusivt klubbens största räkningskrav. Dess tre sovrum Peninsula Suite börjar på $ 10.750 per natt, vilket gör det förmodligen det dyraste hotellet boende i staden.

En whiting, ind., Native och purdue university graduate, lanserade Razumich Zec sin hotell karriär 1985 som biträdande chef på Chicago Hilton and Towers (nu Hilton Chicago), där hennes huvudansvar tjänstgjorde som ‘klagomottagning’ från en lobby skrivbord.

Razumich Zec, som bor i Gold Coast med sin man, reser mycket för arbete och nöje. När hon inte är på en halvön, brukar hon stanna hos en lyxkonkurrent ‘för en bra kurs’.

Hon satte sig ner nyligen med Tribune i en nyrenoverad halvönlig juniorsvit. Intervjun har redigerats för längd och klarhet.

Fråga: Vad är den svåraste delen av en karriär i hotellledning?

A: Det är 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Den svåraste delen var julafton, Gå Ner I Vikt På En Vecka juledag, tacksägelse, arbete varje semester. Lyckligtvis behöver jag inte göra det, men när du börjar i din karriär måste du göra det.

Fråga: Vilka hinder mötte du som den första kvinnliga Gå Ner I Vikt Snabbt Piller bosatta chefen på Palmer House?

A: Jag hade ett stort kontor och stort badrum. Inuti det stora badrummet fanns en stor, arbetande urinal. Min chef sa vid den tiden, känner sig fri att ta den ut. Jag sa att jag inte kommer att vara här så länge, det är ett par år och du blir främjad. Så sätter vi en blommande växt in där. Till denna dag är det fortfarande ett skämt.

Q: Du klarade New York Palace, som tidigare varit domänen för ‘Queen of Mean’, Leona Helmsley, som blev utdöd efter att ha dömts för skatteflykt. Var du i huvudsak arvtagare till sin tron?

A: Ja. Jag hade också sitt kontor.

Fråga: Var det många medarbetare kvar från Helmsley-tiden?

A: Det var Gå Ner I Vikt Snabbt Piller många, och de kunde alla berätta för dig alla slags historier. Men personalen, de gillade henne mycket, de gjorde verkligen. Hon gjorde många saker rätt med hotellet.

F: Var du extra snäll mot dem?

A: Det fungerade så, för jag bodde också på hotellet. Jag hade ett bra förhållande med de anställda där. Jag älskar dem. Det var som mitt hem.

Fråga: Vissa hotell håller TV-fjärrkontrollen på sängbordet. Hur förhindrar du att din nya Peninsula-tabletter går?

A: Vi har bara haft en tablett stulen. Jag tror att folk inser det ‘kommer inte att fungera när de lämnar detta rum. Det är strikt för rummet. Du kan inte komma åt eller ladda ner någon av dina egna uppgifter om den.

Fråga: Stolar man fortfarande handdukar?

A: Det är inte ett stort problem, men vissa människor kommer att ta på sig hängare eller handdukar eller ibland dessa tunga viktiga anteckningar som folk kommer att bestämma sig för att ta med.

Q: Chicago lade till över 2000 hotellrum förra året, med mycket av den nya konstruktionen riktad mot exklusiva gäster. Har detta sänkt prispress på ditt hotell?

A: Nej. Vi tar inte hänsyn till saker som att använda spa eller gym. Vi har Mini Coopers som tar någon runt i tre timmar för att shoppa eller sightseeing. När du börjar sänka priserna går det lägre och lägre och sedan du måste börja skära tjänster, och det är något vi inte vill göra.

F: Ser du något företag ur ett evenemang som NFL Draft?

A: Vi har några. Vanligtvis är det high end-verksamheten.

Fråga: Jag antar att det här är inte ansiktsmålningen, jerseyklädda fans som kör in från Indianapolis för att bo på lagets utkast.