Meny

Pengemarknaden är öppen hela lördagarna

16 januari, 2018 - keepall

Pengemarknaden är öppen hela lördagarna

Mumbai: Med regering som förklarar den andra och fjärde lördagarna som helgdag för banker från den 1 september, sa RBI på fredag ​​att alla pengemarknadssegment kommer att fortsätta att förbli öppna på alla lördagar.

Forexmarknaden och statsobligationsmarknaderna, Gå Ner ett Kilo I Veckan tillsammans med alla OTC-derivatmarknader, skulle fortsätta att förbli stängda på alla lördagar, sade RBI samtidigt som den meddelade att stödja förändringar i dess Gå Ner I Vikt Snabbt arbete i kölvattnet av den offentliga anmälan till allmänheten på andra och fjärde lördagarna av varje månad för alla banker.

RBI: s betalningssystem inklusive Realtidsbruttosättning (RTGS), National Electronic Fund Transfer (NEFT) och Check Clearing-systemen skulle emellertid inte fungera under andra och fjärde lördagarna.

På andra lördagar skulle betalningssystemen fungera för hela dagen, sade RBI.

RBI sade att det gör nödvändiga förändringar i dess funktion som ‘en regulator för banker, finansmarknader och betalnings- och avvecklingssystem’.

Banktjänsterna i regionala kontor i reservbanken kommer att vara Gå Ner ett Kilo I Veckan öppna för hela dagen på lördagar för att stödja de finansiella marknadernas och betalningssystemens funktion. Regeringens affärer kommer att genomföras vid byråer på arbetsdagar på lördagar.

Behandling av framtida värdedate transaktioner med värde datum som faller på andra och fjärde lördagar kommer inte att ske inom ramen för RBI: s betalningssystem från och med den 1 september.