Meny

Pengar sparar bästa tips

16 januari, 2018 - keepall

Pengar sparar bästa tips

Skälen är tydliga. Priserna är lägre på Internet och livförsäkring är i grunden en enkel försäkringsprodukt.

Trots den underliggande enkelheten i livförsäkringen kanaliserar de flesta webbplatser sina online kunder genom en telefonbaserad hjälp och rådgivningstjänst bemannad av erfaren personal. De representerar ditt säkerhetsnät, så om det behövs lite teknisk kunskap, finns hjälp till hands.

Men det är alltid en bra idé att ha Gå Ner ett Kilo I Veckan några topptips i din ficka när du handlar online för livförsäkring. De hjälper dig att ställa rätt frågor och hitta den bästa politiken.

1. Alltid ha din livförsäkringspolicy ‘Skriven i förtroende’.

Det innebär att pengarna går direkt och omedelbart till den eller de personer du nominerar när du först tar ut politiken. Det undviker alltså möjligheten att din egendom måste betala arvskatt på intäkterna från din policy och det kan utgöra en 40% skattesparande!

Allt du behöver göra är att berätta för online-mäklaren att organisera din policy att du vill att din policy ‘Skriven i förtroende’ och namnen på de personer som livförsäkringsbolaget betalar i händelse av en fordran. De kommer då att sortera allt för dig. Den extra goda nyheten är att denna tjänst alltid är gratis. Så det är en vinnarsituation och det finns många av dem idag!

2. Under de första åren kommer en översynlig livförsäkringspolicy att bli billigare, men en garanterad politik kommer att utgöra ett bättre köp på längre sikt.

Med en ‘garanterad politik’ garanterar försäkringsbolaget att du aldrig ökar ditt premie.

Med en ‘granskbar policy’ godkänner du att ditt försäkringsbolag regelbundet kan granska kostnaderna för din policy. Men skäm inte i vår erfarenhet är en ‘recension’ bara ett annat ord för en prisökning. När allt kommer omkring, vem någonsin hört talas om Gå Ner I Vikt Snabbt ett försäkringsbolag som lämnar en chans att debitera dig mer! Granskningsintervallerna är vanligtvis mellan 2 till 5 år men det varierar mellan försäkringsbolag. Du hittar detaljerna i granskningsintervallerna på de dokument som skickas till dig innan du accepterar försäkringen, dessa kallas Key Features Documents.

Så, jämförs annars som för liknande politik, premierna för en ‘granskbar politik’ kommer under de första åren utan tvekan att vara lägre än premierna för en ‘garanterad politik’. Därefter ökar premierna för en översynlig policy så småningom som möjligt och premieringen för en ‘garanterad politik’.

Enligt vår erfarenhet kan du förvänta dig att de månatliga premierna för en granskningsprincip överskrider de av en garanterad policy på cirka 7 till 10 år och sedan inom de följande 10 åren, mer än dubbelt igen. Om din budget är för Gå Ner I Vikt På En Vecka kort, välj alltså en översynlig policy, efter all din lön kan öka de kommande åren och underlätta påfrestningen. Å andra sidan, om premierna för en garanterad politik är överkomliga, tror vi att de representerar ditt bästa köp.

En fotnot. Många försäkringsbolag har slutat erbjuda ‘Garanterade’ räntor för fristående sjukförsäkringar. Detta beror på att de har upplevt mycket högre fordringsräntor än de ursprungligen förväntade sig. Du kan dock fortfarande hitta en garanterad livförsäkringspolicy som också ger ett kritiskt sjukdomstäcke. Som vi har förklarat är ‘garanterade’ räntor särskilt bra värde och om du kan få ett offert för en garanterad livspolitik som inkluderar kritisk sjukdomstäckning, kan du ha en riktig affär.

3. Tänk på en gemensam livförsäkringspolicy?

En gemensam livförsäkringspolicy skrivs vanligtvis på en första dödsbasis. Det innebär att policyn kommer att utbetala vid den första försäkringstagarens död, med förbehåll för att policyn är i kraft vid den tiden. Detta lämnar den andra personen oförsäkrad och äldre. Äldre människor kan kämpa för att få livförsäkring till en överkomlig premie, så snarare än en gemensam policy anser att man tar ut separata policyer nu. Sammantaget kommer det att träna lite dyrare men du får dubbelt omslaget och dubbla sinnesfridet.

4. Ta ut en livförsäkringspolicy? Nu skulle det vara en idealisk tid att inkludera Critical Illness cover.

Kommer du sannolikt att behöva Critical Illness Insurance i framtiden? Ja? Överväg då att lägga till det nu i den livförsäkring du arrangerar. Varför? Det finns tre skäl.

För det första kommer en livförsäkringspolitik kombinerad med kritisk sjukdom att fungera betydligt billigare än att köpa två separata policies. För det andra, som vi redan har förklarat i fotnot till Tips 2, kan du kanske köpa en kombinerad livs- och krissjukdomspolitik med ett garanterat premie. Det kan vara ett riktigt fynd. Slutligen ökar premierna för sjukdomar med kritisk sjukdom snabbt när du blir äldre, ju ju snabbare du tar ut det, desto billigare blir det.

5. Förväxla Terminal Illness cover med kritisk sjukdomskåpa.

Det finns en värld av skillnad mellan Terminal Illness och Critical Illness, så det är viktigt att förstå skillnaden.

Terminal sjukdom täcker ut det försäkrade klumpsumma om en läkare diagnostiserar dig med en sjukdom som doktorn förväntar dig att dö inom 12 månader. De flesta bra livspolicyer inkluderar automatiskt Terminal Illness täckning utan extra kostnad. Det är i grunden en tidig och välkommen policy utbetalning.

En Kritisk sjukdomspolicy betalar ut det försäkrade klumpsumman om du diagnostiseras med en av en lång rad kronisk sjukdom och det finns inga livslängdskriterier. Faktum är att många av de försäkrade sjukdomarna kan förvänta dig att överleva i många år. Till exempel: vissa cancerformer, hjärtsjukdomar, stroke, multipel skleros, förlust av tal, syn eller hörsel, början av Parkinsons eller Alzheimers sjukdom, tredje graders brännskador etc. Säg att du var en ingenjör på 40 år och du förlorade din syn. En kritisk sjukdomspolitik skulle lösa ut omedelbart och att pengar skulle kunna vara avgörande för att hjälpa dig och din familj genom många svåra budgetår framåt. Om du bara hade Terminal Illness täckning finns det ingen chans att få en utbetalning.

Såsom du kan se är Kritisk sjukdomskåpa mycket mer omfattande än det enkla Terminal Illness-locket och därför kostar det kritiska sjukdomsskyddet dig extra. Innan dess tillbringade han 15 år i reklam med två av världens främsta reklambyråer, J Walter Thompson och Saatchi Saatchi.