Meny

pengar genom att jobba på semesterpartiet

16 januari, 2018 - keepall

pengar genom att jobba på semesterpartiet

På en dyster regnig morgon i början av december var Boy Scouts i Corvallis ‘Troop 3 hårt jobbiga när det mesta av staden fortfarande var mysigt hemma.

Scouterna, ungefär ett dussin i alla, var upptagna med att lossa fem lastlastar av träd vid deras julgranparti på parkeringen av National Guard Armory på Kings Boulevard.

Monique Schaefers, som är ordförande för vuxnautskottet som hjälper scouterna, driver truppen, sa att de säljer ca 1700 träd varje år från lotten och vinsten betalar för varje spejder som hjälper till att springa partiet delta i campouts, resor och sommarläger för nästa år.

‘Det här är ett sätt att de kan tjäna sig och betala för att göra saker,’ sa hon. ‘Att ha lite hud i spelet.’

Schaefers tillade att några av truppernas familjer är låga inkomster, men trädpartiet hjälper dem att delta genom att minska kostnaderna. Och hon sa att trupperna också ger tillbaka till samhället varje år genom partiet och erbjuder kuponger till fria träd till låginkomstfamiljer genom Vina Moses Center och ger armory med träd. Sammantaget ger truppen bort omkring 100, sa hon.

Medan vuxna hjälper till att stödja pojkarna, är scouting, enligt Schaefers, avsedd att drivas av spejkarna själva.

‘Det finns en hel del ledarskap som kommer ut ur detta besättning,’ sa hon.

Schaefers sa att pengarna som höjdes av trädens Gå Ner ett Kilo I Veckan lotförsäljning också bidrar Gå Ner I Vikt Snabbt till att betala scouterna ‘avgifter, fonder ledarskapsutbildning för ungdomar och vuxna i trupperna och täcker utgifterna för truppens stuga nära Avery Park, där de växer några av träden de säljer. (Andra får de från lokala trädgårdar.)

Isaac Frame, en Viktminskning Tabletter 16-årig Crescent Valley High School-sophomore i sitt tredje år på partiet, sa att varje spejder måste jobba sex skift, som sträcker sig från fyra till sex timmar, för att få pengar till läger och andra aktiviteter. Vissa skift innebär bara att sälja träd, men andra, som den 2 december, krävde att lossa träden och strumpa mycket.

Frame sa att han tycker om jobbet eftersom han får jobbserfarenhet och praxiserar med att trivas med kunderna. Han tillade att han har lärt sig mycket om Doug-granarna, stora granarna, ädla granarna och Nordmann-granarna i inventeringsuppgifterna om deras storlekar, former och färger och hur mycket deras nålar är.

‘Jag visste inte vad allt gick in på att välja ett träd’, sa han.

Josh Miles, en 15-årig Crescent Valley sophomore i truppen, sa att arbeta på mycket är också roligt.

Lokalt deltar pojkescouts i Scouting for Food drives som hjälper till att stödja sådana saker som Thanksgiving Food Boxes för låginkomst Benton County familjer. Pojkesökare som mottar Eagle Scout-rankningen planerar individuella serviceprojekt som en av deras slutliga krav.

Scott Impecoven, chef för Oregon Trail Council of Boy Scouts of America, sade att det är vanligt för trupper i kommunens region, som inkluderar Eugene, Springfield, Corvallis, Roseburg och Coos Bay för att få fundraisers att minska kostnaderna av att delta i scouting aktiviteter.

‘Det kan hända att du får vissa kostnader (när du börjar), men helst har de dessa fundraisers så de betalar sin egen väg i scouting, säger han.

Dessa fundraisers kan innehålla trädpartier som den som drivs av Troop 3, trädupphämtningar och flaskdrivningar. I Eugene-området, där rådet har sitt huvudkontor, arbetar många trupper på parkeringsplatser och gör rent upp vid University of Oregon fotbollsspel.

Impecoven sa att pojkarna försökte lära ungdomar om ansvar och personlig ekonomi, så att barnens arbete att betala sin egen väg ligger i linje med organisationens värderingar.