Meny

Pence gör överraskningsbesök till Afghanistan

16 januari, 2018 - keepall

Pence gör överraskningsbesök till Afghanistan

BAGRAM AIR BASE, Afghanistan Vice President Mike Pence berörde i Afghanistan för ett oanmäldt besök på torsdagskväll för att träffa topp afghanska tjänstemän och rallya amerikanska trupper för sin första resa till landet som vice president.

Resan, som planerades i hemlighet av säkerhetsskäl, gjorde Pence till den högsta rankade Trump-tjänstemannen för att besöka en aktiv USA-stridszon och kom fyra månader efter att president Donald Trump hade begått flera tusen amerikanska trupper till 16 års krigsförsök. Under sitt besök pendlade Pence den nya amerikanska strategin och betonade USA för att vinna seger här. i ett vanligt, Går Man Ner I Vikt grått C 17 militärt transportplan avsikt att dölja sin ankomst. Därefter donned han en kollisionsbeständig väst och under mörkets ombordstigning ombord en tungt beväpnad helikopterkonvoj för att träffa den afghanska presidenten Ashraf Ghani vid presidentpalatset, i hjärtat av Kabul.

Där diskuterade de två männen förändringarna i den amerikanska strategin i Afghanistan, framsteg mot talibaners militanta och terroristgrupper och landet, den delikata politiska situationen.

här för att se detta igenom, sa Pence Ghani. tror att vi nu är på väg att uppnå en bestående seger för frihet och säkerhet i Afghanistan. en och en halv timme senare var Pence tillbaka på militärbasen i Bagram för att rallya flera hundra amerikanska trupper och tackade dem för sin tjänst under semesterperioden och tog chansen att ta sig in i riktningen mot den nya amerikanska strategin. Trupperna var under strikta beslut att inte dela nyheter om Pence närvaro tills han hade lämnat.

Förenta staterna kommer inte längre vara bundna av godtyckliga tidtabeller i Afghanistan. Som presidenten sade, måste Amerika fiender aldrig känna till våra planer. De får aldrig tro på att de kan vänta oss. Istället kommer våra beslut att baseras på en objektiv bedömning av förhållandena på marken, sade Pence. obeveklig strävan efter seger leder oss och ingenting annat. Pence bar presidentens budskap. Vice presidentens första besök i Afghanistan var också anmärkningsvärt eftersom det föregick en av Trump.

Nästan ett år i tjänst har Trump ännu inte besökt trupper i Irak eller Afghanistan och gjorde aldrig som en privat medborgare. President George W. Bush besökte första trupperna i Irak åtta månader i kriget där medan president Barack Obama besökte amerikanska trupper i Afghanistan tre månader i tjänst.

Pence besök här var ursprungligen planerad att äga rum i slutet av en måndagstur till Egypten och Israel. Den här resan skjuts upp till nästa månad så att vice vd som kan kasta en bindande omröstning i senaten skulle kunna vara till hands för kongressens röster om GOP-skatteläkningen, som passerade onsdagen. Men resan till Afghanistan förblev i hemlighet på Pence schema.

Han anlände i Afghanistan exakt fyra månader efter att Trump tillkännagav planer på att böja upp USA: s militära närvaro i Afghanistan, och underskatta av Går Man Ner I Vikt en blygsam ökning av flera tusen amerikanska trupper som i första hand uppförde sig för att utföra motrorismuppdrag och utbildade afghanska säkerhetsstyrkor. Beslutet gjorde Trump den tredje amerikanska presidenten för att öka trupperna i Afghanistan och omvänd president Barack Obama flyttar för att gradvis dra tillbaka amerikanska trupper från landet.

Sexton år efter att USA invaderade Afghanistan för att avskaffa talibanerna efter terrorattackerna den 9/11, fortsätter afghanska och nato-styrkorna i landet att vara i krigsfotografering. USA: s ledde NATO-koalitionen och afghanska trupper kämpar fortfarande med talibanerna och al-Qaida, men kämpar nu också för ISIS, där en regional anslutning till terroristgruppen som kallas ISIS K har etablerat fotfäste de senaste åren.

Det senaste våldets utbrott kom dagar innan Pence anlände till Kabul, där militanterna på måndagen angripit ett träningscenter för Afghanistans nationella underrättelsetjänst. En dag tidigare var det separata attacker på en nato-konvoj och en poliskontrollpunkt i södra Afghanistan.

Trots den ökade säkerhetssituationen, sade en äldre tjänsteman vid Vita huset att Pence tyckte att det var Går Man Ner I Vikt viktigt att träffa Ghani vid hans palats i Kabul av respekt, snarare än att fråga Ghani om att träffa honom på den amerikanska militärbasen.

Pence förenades av den amerikanska generalförvaltaren i Afghanistan, Gen. John Nicholson, som gick med i Pence för sitt möte med Ghani tillsammans med en handfull topphushållsföreningar, däribland vicepresidentens personalpersonal Nick Ayers och VD: s vice säkerhetsrådgivare Dina Powell.

Planeringen för Pence-resa till Afghanistan började tyst i höst, med bara en handfull vita hushjälpare i slingan.

En ledande tjänsteman från Vita Huset sade att Pence och Trump hade bestämt att vicepresidenten skulle gå till Afghanistan för att ta den nya amerikanska strategin och på grund av Pence nära samarbete med Ghani, som Pence talar med ungefär en gång i månaden.