Meny

Pelicans slutar Celtics ‘7

16 januari, 2018 - keepall

Pelicans slutar Celtics ‘7

Anthony Davis satte upp en legendarisk prestation i sitt lags seger över New York på söndagen, men han var inte klar än.

Davis hade 45 poäng och 16 returer för att leda New Orleans Pelicans till en 116 113 övertids seger mot Boston Celtics på TD Garden på tisdagskvällen.

Tisdag var andra gången Davis har gått tillbaka till backspel med minst 45 poäng och 15 returer i sin karriär efter sin 48 poäng, 17 rebound outing mot Knicks. Charles Barkley är den enda andra spelaren som går för minst 45 och 15 i back to back-spel sedan 1983 84.

Jrue Holiday chippade också i 23 poäng och sju assists för New Orleans, medan DeMarcus-kusinerna lade 19 poäng, 15 returer och fem assisterar.

Celticsna var nere med dubbla siffror som gick in i halvtid, men de vände sig till stjärnpoängskytten Kyrie Irving för att få tillbaka dem i matchen efter sin hårda början på natten.

Irving gjorde 16 poäng i tredje kvartalet och Boston gick på en 17 5-runda som slutade med en tre pekare av Jayson Tatum som gav den 70 69 ledningen.

Men Holiday upped sin aggression i det tredje och han gjorde 12 poäng på 5 av 6 skott under perioden, slutade med hans upplägg som satte pelikan framåt, 87 80, går in i den Gå Ner I Vikt Snabbt sista perioden.

Celtics tog fart igen i fjärde genom att plocka upp sin energi på försvar och slå ner bilder från djup, och pelicanerna kämpade för att hitta ett svar.

Boston gick 12 för 22 bortom bågen i andra halvan och Daniel Theis slog Gå Ner I Vikt Snabbt Piller ner en 3 med 3:45 kvar som gav sitt lag en 101 96 fördel.

Pelicanerna började få slut på defensiv slutet och Davis gjorde tre fria kast för att sätta upp 104 102 med 20.2 andra kvar.

Irving bandade spelet på 104 med 11,8 sekunder kvar och kusinerna missade en djup tre pekare vid summeren och skickade spelet till övertid.

Pelicansna föll bakom tidigt i övertid men Holiday slog tillbaka till tillbaka skott som satte New Orleans upp 116 113 med knappt en minut kvar.

Irving hade 27 poäng på 8 av 24 skott och Celtics avslutade med säsonghöjder i tre pointers made (19) och försökte (50).

Pelicansna var låsta in i båda ändarna av golvet för att öppna spelet och Celtics hade stora problem som innehöll Davis och kusiner.

Den stora mannen duoen kombinerade för att poäng 25 av Pelicanernas 32 första kvartalet poäng, vilket inkluderade Davis står för 17 poäng och sex returer.

New Orleans gjorde också sju poäng av Bostons fem omgångar och avslutade perioden Går Man Ner I Vikt med en 32 25 led.

Pelicanerna överförde sina energiska lekar i andra kvartalet och Rajon Rondos aktivitet gjorde en stor skillnad på försvaret. Veteran hade två stal och två kvarter i första halvleken medan Irving hålls till 0 för 5 skott.

Davis gick in i halvtid med 25 poäng och åtta returer som New Orleans drev ledningen upp till 58 48.

Bänkhjälp: Pelicanens reservvakt Ian Clark har sett sin roll att växa förrän och han avslutade tisdagens vinnning med sin säsong hög med 15 poäng.

Tvinga misstag: Pelicanerna gjorde 32 poäng av Celtics ’18 omsättning.

Att bli offensiv: Davis tog en säsong höga åtta offensiva styrelser och han är klar med minst fem i tre raka spel för första gången sedan 2014.