Meny

Pelicans samtycker muntligt om fem

16 januari, 2018 - keepall

Pelicans samtycker muntligt om fem

på fredagskvällen, vilket var tiden lagen officiellt fick börja förhandla avtal med fria agenter, och beslutade att stanna i New Orleans strax efter.

Pelicanernas tränare Alvin Gentry och general manager Gå Ner ett Kilo I Veckan Dell Demps uttryckte flera gånger under och efter säsongen att lagets första prioritet gick in i offseasonen, var att underteckna Holiday för att para honom med All Star stora män Anthony Davis och DeMarcus kusiner.

Holiday missade de första 12 spelen i 2016 17-säsongen för att ha en tendens till sin svålande fru, som diagnostiserades med en hjärntumör medan han var gravid med parets första barn, men hans återkomst till linjen spelade en stor roll för att hjälpa laget att studsa tillbaka från en dyster 2 10 start.

Holiday spelade i 67 matcher förra Gå Ner I Vikt Snabbt säsongen och i genomsnitt 15,4 poäng och 7,3 hjälper medan man skjuter 45,4 procent från fältet. New Orleans gick 32 35 förra året med punktvakt i lineupen och 2 13 när han var ute.

Pelicanerna handlade två första omgångar för att skaffa semester under NBA-utkastet från 2013 och han saknade 122 matcher under en skada som föll fyra årstider med laget.

Sedan de kommit till New Orleans har Holiday spelat i 206 matcher, med en genomsnittlig 15,5 poäng, 6,9 assists och Gå Ner I Vikt Snabbt 3,6 returer.

Han missade 90 matcher under sina två första årstider med pelikanerna efter en stressbrott i högerbenet resulterade i flera operationer under de följande åren. På grund av sina benoperationer hölls Holiday till en minuts restriktion under säsongen 2015 16 och medeltal under 30 minuter per spel (28,2) för första gången sedan hans nyårssäsong.

Han gjorde det genom säsongen utan några komplikationer med hans ben, men poängvakt missade de sista nio matcherna på året efter att han bröt ett banbrytande ben i sitt högra öga.

Holiday spelade i 67 spel under säsongen 2016 17, hans mest sedan han gick med i pelicanerna, och i genomsnitt 15,4 poäng och 7,3 hjälper till med en 45,4-mållprocent.

Holiday är också känd som en av de mer mångsidiga försvararna i NBA och spelade en stor roll i New Orleans efterbehandling i topp 10 i defensiv effektivitet denna säsong.

Han tillbringade de första fyra säsongerna av sin karriär med Philadelphia 76ers och namngavs en All Star i säsongen 2012 13 efter i genomsnitt 17,7 poäng och åtta assistanser. Det var hans enda gång som någonsin gjorde All Star-laget.

Pelicanerna hade möjlighet att erbjuda Holiday en överenskommelse värd mer än 170 miljoner dollar, men han accepterar istället en överenskommelse som skulle ge honom en genomsnittlig årslön på nära 25 miljoner dollar, vilket satte honom i position för att vara den högsta betalda spelaren på laget går in i nästa år.

Om Holiday skulle skriva med ett annat lag kunde det största kontraktet han hade kommit överens om ha varit en fyraårsaffär värd nästan 130 miljoner dollar.

Med Holiday att komma överens om sin nya affär, har pelikanerna nu två av sina kärnspelare Davis och Holiday låst i långsiktiga erbjudanden, vilket ger dem hävstång när kusiner blir en friagent nästa sommar.

Att underteckna kusinerna till en ny affär blir nu New Orleans ‘topprioritet med Holiday-avtalet komplett, och med Holiday och Davis låst in för framtiden bör det gå långt i förhandlingarna.