Meny

Hur 9 andra länder firar

20 september, 2016 - Pleasant

Hur 9 andra länder firar

plockade upp sina sista minuten gåvor den här veckan före den årliga ritualen för att hedra mödrar. Gilla varje år sedan det blev en national helgdag för hundra år sedan, kommer mammor att showeras med kort, choklad och blommor på söndag. I många länder har religiösa eller kulturella helgdagar som roterar runt kvinnor och familjer utvecklats till sina egna fester av moderskap. I andra länder har Hallmark-kortet som ger en amerikansk helgdag blivit importerad. Och i ännu andra är det något av en mix.

En 1950-lag i Frankrike fastställer des meres den fjärde söndagen i maj (25 maj i år), förutom när den överlappar med pinsedagen, i vilket fall den drev tillbaka en vecka. och blommor skänks och familjen middagar har haft.

Medan det är relativt nytt i landet, har den importerade semestern på Mother Day Viktminskning Tabletter anpassats med traditioner av filial fromhet i Kina, som Viktminskning Tabletter den har i länder över hela världen. På andra söndagen i maj firar ett ökande antal kineser dagen med gåvor och festligheter. observerades på den fjärde söndagen av Lent en dag kallad Mothering Sunday, när familjer kom tillsammans för att delta i kyrkan. I början av 1900-talet hade Mothering Sunday utvecklats till en tradition för att spendera familjetid hemma smält med Hallmark-kortet som ger amerikansk semester, men det har behållit sitt traditionella Gå Ner I Vikt På En Vecka namn och datum (15 mars i år).

Mexiko tar mycket mors dag väldigt seriöst. Faktum är att Manuel Gutierrez, president för den nationella föreningen för restauratörer, berättade för Washington Post 2012 att den 10 maj i veckan är den mest trafikerade dagen för mexikanska restauranger. Blommor är ett måste, men dagen är också fylld med musik, mat, fester och ofta en morgon serenad av låten Mananitas från mariachi sångare:

min kära, vakna / och se till att dagen har uppstått / nu sjunger de små fåglarna / och månen har satt. indien

Mors dag är ett ganska nytt fenomen i Indien, men den importerade semestern utgör förlorad tid.

Japan inledde ursprungligen Haha nej Hej med födelsedagen till kejsarinnan Koujun, vars anställning sträckte sig över det mesta av 20-talet. Men Morsdagen har sedan dess flyttats till andra söndagen i maj, när japanerna laddar sina mammor med gåvor blommor. En ny undersökning av 1000 vuxna män fann att 87% planerade att ge något åt ​​sina mammor.

I det förra Sovjetunionen firades mammor på Internationella kvinnodagen den 8 mars, ett firande datum som sedan dess blivit en internationellt observerad dag för att hedra kvinnor och reflektera över målet om jämställdhet. År 1998 introducerade posten Sovjet Ryssland Moderdag den sista söndagen i november, men det mesta av presentationen ger fortfarande händer i mars.

Mors dag i Egypten och flera andra arabiska länder faller den 21 mars, vårens första dag. Den allmänt observerade inofficiella nationella semestern är en dag med gåva och fest.

Semestern är observerad den 12 augusti för att markera födelsedagen till den vörda drottningen Sirikit. Ceremonier och parader firar de dubbla intentionerna av semestern, med jasmin gå till gåva.