Meny

Hur 3 Key Moments Defined the Holiday

20 september, 2016 - Pleasant

Hur 3 Key Moments Defined the Holiday

firar Labour Day weekend, semestern häver starten av en ny årstid tillbaka till skolan, avgången av sommarvita. Men dess historia är förankrad i firandet av den amerikanska arbetstagaren och stöd för arbetstagarnas rättigheter.

Här är några av de viktigaste ögonblicken i Arbetsdagens historia:

Arbetsfestival i New York City Innan en national helgdag fanns Labor Day i enskilda stater. Institutionen för Arbete.

Men även innan Viktminskning Tabletter då är semesteruppgiften uppenbart i parader och picnics som stödde arbetskraftsfrågor och arbetstagarnas rättigheter. Arbetsministeriet beskrev Gå Ner I Vikt Snabbt Piller en parade i synnerhet på semesterhistoria: Olika fackföreningar i New York City gick ihop för en arbetsfestival tisdagen den 5 september 1882. Framför firandet antog Central Labour Union en resolution och deklarerade den 5 september proklameras en allmän helgdag för arbetarna i denna stad. Uppskattningsvis 10 000 personer marscherade i paraden, många förlorade en dagslön för att delta.

Ett nationellt fredsutbud

Arbetsdagen blev en federal helgdag 1894, upprättad av president Grover Cleveland som ett valårskoncession till fackförbund, som hade anledning att vara upprörd över honom efter en dödlig järnvägsstrike.

Arbetare för George Pullman sovvagnsföretag hade skett en strejk efter att Pullman sänkte Går Man Ner I Vikt sina löner men höll sina hyrespriser i samma takt. De 150 000 medlemmarna av den amerikanska järnvägsunionen visade sitt stöd genom att vägra att arbeta med tåg som transporterar Pullman-bilar. Strejken blev en nationell fråga som störde tågtrafik över hela landet, vilket ledde till att Cleveland skickade trupper till Chicago för att avsluta strejken. Konfrontationen ledde till upplopp, och många av demonstranterna blev sårade eller dödade. historia.

En proposition som fastställde semestern blev snabbt godkänd av kongressen, enligt PBS News, och Cleveland undertecknade propositionen i lag, i hopp om att hyra nationarbetarna. (Han förlorade i slutändan sitt bud för återval.

Få din historikfixning på ett ställe: anmäla dig till det veckovisa TIME History-nyhetsbrevet

Andra världskrigets ansträngning: Arbetet kommer att vinna Arbetslösheten sjönk dramatiskt under andra världskriget och sjönk från 14,6% 1940 till 1,2% 1944, då amerikanska arbetstagare var ansvariga för att hjälpa de allierade genom produktion av flygplan, tankar och vapen. På ett sätt var världens öde i händerna på det amerikanska arbetet. Arbetsdagen blev firade i enlighet med detta.

Arbetets roll i krigstid framhävdes av meddelanden som den här, från arbetarna i Amerika, som firade arbetsdagen 1942 genom att hälsa de som är involverade i att producera krigsmateriel:

Arbetet hylder det stora krigsproduktionsjobbet som redan har gjorts, ägnar sig åt det ännu större arbetet framåt och kastar denna utmaning åt axeln: individens frihet att tänka och prata och dyrka och arbeta ska inte gå förlorad. Fri arbetskraft kommer att vinna, förklarade filmrullen.

Medan antalet arbetare växte, kränkte krigstidstiden också början på en bakslag mot fackföreningarna, eftersom arbetarna kände ett tryck för att möta högre produktionskrav utan löneökning. Många fackföreningar gjorde också mindre för att skydda rättigheterna för det större antalet afroamerikaner och kvinnor som gick med i arbetskraften under kriget. Fortfarande 1945 fanns en rekord 35,5% av den icke-jordbruksarbetande fackföreningen, då den organiserade arbetskraften växte från 10,5 miljoner medlemmar 1941 till 14,75 miljoner år 1945, enligt Economic History Association. I jämförelse var unionsmedlemskapet 11,1% 2015, enligt presidiet för arbetsstatistik.