Meny

Hur ‘Octagon of Doom’ gick från KSU-fläkt till nationellt varumärke

20 september, 2016 - Pleasant

Hur ‘Octagon of Doom’ gick från KSU-fläkt till nationellt varumärke

Kansas State s basketbollsarena har haft tre namn sedan den öppnade för nästan 30 år sedan. Det är dess namn, Bramlage Coliseum. Det är också den skrikande ‘Allen Fieldhouse West’ efter Wildcats ‘i den statliga rivalen skrattade av 19 på varandra följande segrar på arenan.

Men sedan 2010 har K State spelat i Doom Octagon. Tekniskt sett började fläkten Gå Ner ett Kilo I Veckan givna moniker några år tidigare, men det blev nationellt uppmärksamhet i ledningen fram till en showdown mellan nr 11 K State och No. 2 Kansas på Manhattan det året.

Lila klädda elever kommer att hålla stoppskyltformade tecken med ‘Doom’ tryckt på dem. K-staten kommer att sälja Doom-tema T-shirts. Wildcatsna kommer att spela Gå Ner I Vikt Snabbt Piller på en domstol trimmad med en lila octagon.

En fläkt, och lite lycka, är ansvarig för allt.

Jimmy Goheen, en 1998 K State grad, myntade ‘Octagon of Doom’ någon gång under 2007.

‘Det var ungefär år (Bob) Huggins var här,’ sa han. ‘Det var verkligen nästan typ av ett skämt på tiden.’

Under skärmnamnet ksu_FAN sa Goheen att han postade smeknamnet på Viktminskning Tabletter ett onlinemeddelande. Det utvecklade en liten men vokal efter. Goheen, en högskolekonstlärare, började skapa grafiska illustrationer av hans idé, sälja några egna skjortor under vägen.

Några år senare ledde Michael Juhnke att nämna smeknamnet till då ESPN-kommentaren Doug Gottlieb. Nästa dag släppte Gottlieb ‘Doom Octagon’ under sändningen av K State’s 88 65 seger över Texas A den 12 januari. Mindre än tre veckor senare använde ESPN monikerna för att främja Wildcats ‘-spelet mot Kansas.

Det var när Goheen visste att han var en del av något speciellt.

‘När jag såg den promo för KU-spelet var jag som,’ Jag kan inte tro att de ‘verkligen använder det här’, sa han. ‘Det var bara typ av vår lilla meddelandekort sak i tre år. Sedan blir det plötsligt nationellt.’

Juhnke och Gottlieb mötte nästan inte eftersom Manhattan har två Holiday Inn-hotell.

‘Där är den nya och den äldre en mer i stan,’ sa Gottlieb lördag. ‘Jag hade alltid stannat kvar hos den äldre.’

Gottlieb upptäckte inte att han var på fel ställe tills han försökte checka in. Det var då Juhnke märkte honom i lobbyn.

‘Åh, du’ kallar spelet på Octagon i morgon, ‘sa Juhnke.

‘Vad är oktagonen?’ Gottlieb svarade.

‘OOD, man. Doftens ojämna,’ sa Juhnke. ‘Det är grymt.’

När Gottlieb återvände till ESPNs hemmakontor i Bristol, Connecticut, fortsatte han att trycka Doom Octagon på sportskådarna.

‘Boog Sciambi gjorde ett helgspel i K State, och jag var som’ Hey Doom Octagon, det är vad de kallar Bramlage ‘, säger Gottlieb.’ Jag sa till Fran (Fraschilla), jag sa till en annan grabbar. Jag började precis använda den när jag var i studio eftersom den rullar av tungan, och det var coolt. ‘

‘Jag tycker att det är en bra hemmaplan fördel’, säger Gottlieb. ‘På något sätt har den här platsen gått från det minst coola, mest sterila redo från en arena till, ja det är en cool plats.’

Att vinna hjälper också. Under de första 20 åren efter att Bramlage öppnade, vann vildkatterna sex NCAA turneringsinbjudningar. K State vann tre matcher i 1988-turneringen innan man släppte ett 71 58 beslut till Kansas, den eventuella nationella mästaren.

Vildkatterna vann inte ett annat turneringsspel fram till 2008, men de förlorade till Wisconsin i andra omgången.

K State raced till en 13 1 rekord innan du glider i Missouri för att starta Big 12 play. K State vann fyra av sina nästa fem, inklusive en 71 62 seger över nr 1 Texas för att starta showdownen med KU.

Det satte också upp Octagon of Doom, sade Goheen.

‘Först och främst måste du ha bra lag,’ sa han. ‘När du har ett bra lag, får fansen momentum. Sedan får du bandwagon fans som hoppa på. Roliga saker som gör college sport rolig.’

Gottlieb, som spelade för Oklahoma State i slutet av 90-talet, erinrade om sitt rykte.

‘Jag kommer ihåg när vi spelade upp där, alla hatade Bramlage,’ sa han. ‘Människor tyckte verkligen om platsen.’

Utöver Manny Dies presenterade inte K State eller dess fans en stor utmaning för besökande lag.

‘Programmet hade inte väntat, så det var inte en skrämmande plats att spela’, sa Gottlieb, samtidigt som han noterade att studentavsnitten alltid var ‘riktigt bra’.