Meny

Hundratals flock till BC backwoods för att samla svampar

20 september, 2016 - Pleasant

Hundratals flock till BC backwoods för att samla svampar

VANCOUVER (NEWS1130) De senaste dödsfallen av två svampplockare i BC lyfter fram en bransch som årligen drar hundratals människor i BC-täta skogar.

Medan pengar kan göras, är svampplockning till Viktminskning Tabletter alla.

Plockare i BC söker främst pinesampor, som exporteras till Japan, och sortimentet kantanterell, som används hemma hos gourmetrestauranger och producera butiker.

Svampen skördas i avlägsna områden i Pemberton, Bulkley Valley, Naas Valley och Kootenays.

Paul Gå Ner ett Kilo I Veckan Kroeger från Vancouver Mycological Society påpekar att plockare är ensamma för att navigera i skogen och hitta skydd. De är inte anställda av svampköpsföretag, men betalas kontant för varje pund som väljs. Kroeger anser att den löpande räntan för båda svamparna är cirka 5 dollar per kilo.

Han säger att de mest erfarna plockarna kommer att veta hur man läser landskapet för att identifiera typen och åldern av skogar som producerar de flesta svamparna.

blir hårdare nu. Människor tenderar att behöva gå längre och längre bort från stadsområden. Det finns ett antal människor som lockas till pengarna som är tillgängliga men har inte erfarenheten att bo och jobba i busken, noterar han.

Hardcore kommersiella plockare har redan skördats i delar av Alaska, och spendera hösten koncentrera sina ansträngningar i Naas Valley.

erfarna människor på den här tiden av året kan komma i trubbel eftersom dagarna blir kortare och du kan enkelt få tag på jakt efter svamp och förlora tiden. säger att många plockare är rekreation, går ut för att skörda för några dagar, tillräckligt för att betala för sin camping semester.

Devlin Sabo dog ungefär en vecka efter att han och en vän Gå Ner ett Kilo I Veckan har förlorat svampplockning längs Skeena-floden. Hans kropp hittades tidigare i veckan.

Kyung IL Chun, 71, hittades död av sök- och räddningspersonal nordväst om Nakusp. Koronern säger att Burnaby-mannen dog av naturliga orsaker medan svampplockning.