Meny

Hundinfluensa utbredd i Colorado

20 september, 2016 - Pleasant

Hundinfluensa utbredd Gå Ner I Vikt Snabbt i Colorado

Fido kan också behöva få en influensa skott denna säsong.

Den amerikanska veterinärmedicinska föreningen denna månad identifierade Colorado bland fyra stater där hundinfluensaviruset är utbrett. Människor kan inte få viruset från sina husdjur, men det kan sprida sig mellan hundar och är mycket smittsam, vilket möjligen leder till att kennlar kräver vacciner för att besöka husdjur den här semestern, säger tjänstemän.

Hundinfluensa symtom inkluderar listlöshet, feber, hosta och en rinnande näsa. De flesta husdjur blir bättre inom några veckor, men komplikationer kan leda till lunginflammation eller död, i en till fem procent av hundar, enligt American Veterinary Medical Association.

Det första erkända utbrottet av sjukdomen inträffade 2004 i Florida på ett hundspår och hundinfluensa identifierades först i Colorado år 2005.

Lisa McCarthy en veterinär som tjänar på Metro Denver Shelter Alliance, som räknar Humane Society of Boulder Valley bland medlemmarna sa att 230 av de 1 000 några hundinfluensa fallen förra året var i Colorado.

Vaccinet, som kostar omkring 25 dollar, kan bidra till att förebygga allvar och spridning av hundinfluensan, sa hon. Djurägare bör kolla med sina veterinärer om vaccinet rekommenderas.

‘Det rullade här ganska starkt och har sedan minskat,’ sa Går Man Ner I Vikt McCarthy. ‘Det anses inte vara en epidemi.’ Lesli Groshong, veterinär vid Humane Society of Boulder Valley, sa att hon inte har sett några misstänkta fall av hundinfluensa denna säsong, men har sett flera fall av kennelhosta.

Det humana samhället vaccinerar inte för hundinfluensan, men Groshong säger att medvetenheten om viruset är viktigt.

‘Om det finns en spets av hostande hundar i en kennel eller ombordstigningsanläggning, bör hundinfluensan betraktas som en potentiell orsak,’ sade Groshong.

Det humana samhället rekommenderar starkt kennelhostvaccinationer för hundar som besöker hundsparker, doggy daghem eller ombordstigningsanläggningar.

Vi förväntar oss att alla ska respektera andra kommenterare. Det är bra att ha meningsskiljaktigheter, men det finns ingen anledning att agera som en ryck.

Använd dina egna ord (kopiera och klistra inte från någon annanstans), var ärlig och låtsas inte vara någon (eller något) du är inte.

Vårt Viktminskning Tabletter kommenterande avsnitt är självpolicy, så om du ser en kommentar som bryter mot våra grundregler, flagga den (musen längst till höger om kommentarens namn tills du ser flaggssymbolen och klicka på den), då ska vi granska Det.