Meny

Hudson Family Foundation beviljar barn jul shopping resa

20 september, 2016 - Pleasant

Hudson Family Foundation beviljar barn jul shopping resa

Lilla fötter scurried längs gångarna vid Target på torsdagskväll, fyller kundvagnar med dockor, videospel, sovsäckar och kläder.

Föräldrar gick längs sidan och räknade kostnaden tills den nådde $ 100. Men de julklappar de samlade skulle komma utan kostnad till mer än 150 barn och deras familjer tack vare Hudson Family Foundation.

För åttonde året Viktminskning Tabletter har grunden skapad av tidigare Auburn University och Major League basebollspelaren Tim Hudson och hans fru Kim donerat till områdesfamiljer genom att sponsra en $ 100 shoppingtur på Target under semestern. Komplett med en chans för familjer att gå med i julen och för barn att berätta för Jolly St. Nick deras önskemål, är natten en festlig väg att ge tillbaka till de som behöver under semestern.

‘(Denna tid på året) ska vara en lycklig tid’, sa Tim Hudson. ‘Det är en chans för oss att kunna få lite ljus till en säsong där den ska vara glad och rolig. Det här är en av de händelser vi tycker mest om av allt vi gör’.

Evenemanget gör det möjligt för Hudsons att ytterligare investera i barns liv med specifika fysiska, emotionella eller ekonomiska förhållanden som de tjänar året runt. Alla bidragsfamiljer som stiftelsen har hjälpt i det förflutna är inbjudna att handla.

Många lokala grupper, som Esperanza House, Our House och Exodus Ranch, kopplar familjer i nöd med grunden.

‘Ett riktigt mirakel’

Sandra Fuentes hörde om grunden för första gången på måndagen. En vän hänvisade henne till stiftelsen, och Fuentes blev förbluffad när hon fick reda på att hennes tre barn valdes ut för att delta Gå Ner I Vikt Snabbt Piller i årets händelse.

‘Jag visste inte ens något sådant fanns,’ sa Fuentes när hennes fyra år gamla dotter Brianna Jenkins gick i gångarna och letade efter något som var relaterat till Disney’s ‘Frozen’. ‘Just nu är jag mellan jobb, så det bara föll på plats, och det var bara ett riktigt mirakel.’

En av höjdpunkterna i händelsen för Kim Hudson är att se de saker som barnen bestämmer sig för att välja ut på sin shoppingbo. Medan många letar efter sina egna presenter, kommer barn sällan att spendera alla pengar på sig själva. Snarare ser barn att fylla behoven runt dem.

‘Ibland vill barn köpa saker för sig själva, vissa vill köpa det för sina familjer och vänner’, säger Kim Hudson. ‘Förra året hade vi äldre pojkar köper brödrostar för Gå Ner I Vikt Snabbt Piller sin mamma. Så det är söt.’

Evenemanget har ökat varje år, sa Tim Hudson, tillsammans med antalet volontärer som förbereder evenemanget och hjälper föräldrar med flera barnaffärer. I slutet av deras shopping spree skickas barn med en påse godis och en ny bok. Volontärer erbjuder också gåvahäftning varje present, som många föräldrar håller inslagna till julmorgon.

Evenemanget tillåter även sponsorer och även Hudsons ‘barn att se grunden i arbete, sade Hudsons.

‘Vi vill att det ska vara normalt för dem,’ sa Kim Hudson. ‘Vi vill att våra barn ska tänka det är normalt för att hjälpa människor närhelst du kan, var du än kan’.

Vårt prisbelönta team av journalister är bäst att täcka nyheter i östra Alabama. Under en begränsad tid, få en digital prenumeration på bara $ 3,95 per månad.